Az új tanévre készülve – Érkeznek a tankönyvek az iskolákba

Szerda délelőtt jelentős tankönyvszállítmány érkezett Orosházára, ahol az oktatási intézményekben már készülnek az új tanévre. Lényegesen bővült azon diákok köre, akik ingyen kapják a tankönyvcsomagot, és jó hír a családoknak, hogy korábban érkezik a szeptemberi családi pótlék is.

Raklapokon hordták be a Vörösmarty Mihály Általános Iskola épületébe augusztus 9-én, a tankönyveket szerda délelőtt. A székhelyintézmény 24 osztály, 542 diákjának 7000 tankönyv érkezett.
– A könyvcsomagokat szétszortírozzuk, illetve a könyvtári könyveket bevételezzük. Az alsós tanulóink szeptember 1-én a megnyitó után megkapják a könyveket, míg a felsősök az első tanítási napon veszik birtokba azokat – mondta Oroszné Vass Ildikó tanár.

Ettől a tanévtől 1-9. évfoylamig ingyen jutnak tankönyvhöz a diákok (Fotó: Rosta Tibor)

Ettől a tanévtől 1-9. évfoylamig ingyen jutnak tankönyvhöz a diákok (Fotó: Rosta Tibor)

Ettől a tanévtől országos szinten több mint egymillió diák ingyen jut a tankönyvcsomaghoz. A kormány döntése értelmében az általános iskola első osztályától a középiskola kilencedik osztályáig ingyen kapják a tanulók a könyveket. Rajtuk kívül rászorultsági alapon a 10-12. évfolyamon a diákok több mint 60 százaléka ugyancsak térítésmentesen jut a kiadványokhoz. A kormány célja, hogy a családoknak minél kisebb terhet jelentsen az iskolakezdés.
– A dél-békési családok zömének fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, ezért is nagy segítség, hogy ebben a tanévben már az elsőtől a kilencedik évfolyamig minden gyermek ingyen kapja a tankönyveket. További segítségként a szeptemberi családi pótlék is megérkezik már augusztus végén, ezzel a kormányzati intézkedéssel is segítve az ikolakezdést – hangsúlyozza Dél-Békés országgyűlési képviselője, Simonka György. A képviselő ráirányította a figyelmet arra is, hogy mindemellett a gyermekétkeztetésre idén 74 milliárd forintot, jövőre pedig 79 milliárdot fordít a kormány, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben volt

A diákok két és fél hónapos pihenése lassa a végéhez közeledik: a 2017/2018-as tanév első tanítási napja szeptember 1. péntek, az utolsó pedig 2018. június 15, szintén péntek.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás