- hirdetés -

Nagy falatnak bizonyult az OMTK-ULE számára a magasabb osztálybeli Körösladány legyőzése, de az orosháziak közel álltak a bravúrhoz.

A megyei II. osztály újoncaként fogadta az OMTK-ULE 1913 csapata augusztus 4-én Magyar Kupa mérkőzésen a megyei  I. osztály egyik élcsapatát, a Körösladányt.

A mérkőzés előtt bizakodva várta a találkozót az ULE. Czollner Gábor edző elmondta, hogy az osztálykülönbség ellenére szoros mérkőzésre számít. A felkészülési időszakban tapasztalt hozzáállás bizakodásra ad okot. Az biztos, hogy komoly erőpróba lesz a bajnoki rajt előtt.

A tréner várakozása beigazolódott, kemény mérkőzés várt az orosházi csapatra, a vereség ellenére az OMTK-ULE csapata nem keltett csalódást.

OMTK-ULE 1913– Körösladányi MSK 1 – 2 ( 0 – 2 )

OMTK-ULE Sportcentrum, 250 néző. Vezette: Barta T.(Pájer T., Hajdú D. )

Orosháza: Marunák – Debreceni, Futaki, Kovács D. (Harmati), Szabó N., –  Buza, Kánya (Barna), Deli-  Mucsi (Kasza), Elekes, Horváth M. Edző: Czollner Gábor.

Körösladány: Nagy B. – Zsömbörgi, Viczián, Knyihár, Kéki (Szarka) –  Papp Zs., Zsíros (Kristóf), Ruzsa – Juhász, Hajdu, Laksteter (Burai). Edző: Fodor Sándor.

Közel állt a bravúrhoz a kékmezes hazai csapat (Fotó: Rosta Tibor)
Közel állt a bravúrhoz a kékmezes hazai csapat (Fotó: Rosta Tibor)

A Körösladány lépett fel támadólag a mérkőzés elején. Sokmozgásos, egyérintős játékuk eredményeként fél óra játék után kétgólos előnyre tettek szert. A 7. percben a vendégek „kézilabdás” módra körbeadogatták a labdát a hazai védőfal előtt, majd Kéki kilőtte a jobb felső sarkot, 0-1. A 29. percben Zsíros szöglete után a hosszú oldalon álló Kovács D. térdéről saját kapujába pattant a labda, öngól,0-2.  Ekkor az ULE feladta védekező taktikáját és elkezdett futballozni. A 40. percben Buza még nagy helyzetben rontott, az 51. minutumban már betalált. Mucsi indításával Elekes robogott le az alapvonalig, lapos visszagurítását belsőzte Buza a hálóba, 1-2. Innentől szinte egy új meccs kezdődött. Mindkét csapat gólra törően játszott, a hazai oldalon Buza és Mucsi, a vendégeknél Papp Zs. és Knyihár hagyott ki nagy helyzetet. A Körösladány nehezen, de hozta a kötelező győzelmet a lelkesen és helyenként ötletesen futballozó OMTK-ULE ellen.

Czollner Gábor: Az első félidőben sok energiát fordítottunk a védekezésre, így nem volt „előre játékunk”, a második játékrészben viszont mi irányítottunk.

Fodor Sándor: Férfias mérkőzés volt. Mozgékony, jó teljesítményt nyújtó csapatot győztünk le – megérdemelten.

Az OMTK-ULE 1913 csapata augusztus 12-én Újkígyóson kezdi meg az új bajnoki szezont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.