- hirdetés -

Az augusztus 12-i bajnoki rajt előtt remek főpróbának ígérkezik az ULE számára a Körösladány elleni pénteki kupameccs.

A Magyar Kupára való nevezés csak a megyei I. osztályú csapatok számára volt kötelező. A Nagyszénás SE és az OMTK-ULE 1913 – alacsonyabb osztályban szereplő csapat révén – bónusznak tekintette a kupaindulást és nevezett a megmérettetésre.

– A nevezést a szakmai vezetés javaslatára tettük meg. Úgy gondoljuk, hogy komoly célok eléréséhez, komoly megmérettetésekre van szükség és a felkészülési programba is remekül beleillett a kupameccs időpontja. A legjobb erőfelmérők egyike lesz az évek óta remekül szereplő és jelentősen megerősödő Körösladány elleni  szereplés.  Természetesen alapvető célunk a másodosztályú bajnokság megnyerése, ezért a kupára, mint az ehhez vezető út egyik felkészülési állomására tekintünk. Biztos vagyok benne, hogy a csapat a pályán mindent megtesz a jó eredmény elérése érdekében. Mivel egy kupameccsen minden lehetséges, a továbbjutás lehetőségéről sem mondunk le. Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára a jelenleg komolyabb játékerőt képviselő Körösladánnyal szemben – nyilatkozta bizakodva Tóth-Kása Sándor sportköri elnök.

Összesen 13 megyei csapat kezdi meg a hétvégén a kupaküzdelmeket. Az első körben tíz együttes mérkőzik öt párban. Az előző évi elődöntősöket – a Kondorost, a Rákóczi Vasast és a Szeghalmot – kiemelik.

Az első fordulóból továbbjutók, valamint a három kiemelt csapat (összesen nyolc csapat) még két körben feleződik, így a szeptemberi országos folytatásra már csak két megyei gárda marad, továbbá a két NB-s alakulat, a Bcs. Előre 1912 és a Füzesgyarmat.

OMTK-ULE 1913 – Körösladány pénteken

Az első forduló az OMTK-ULE 1913 – Körösladány MSK mérkőzéssel kezdődik, augusztus 4-én, pénteken. A kupameccset 19 órakor az OMTK-ULE  Sportcentrumában rendezik.

– Azt gondolom, hogy az osztálykülönbség ellenére szoros mérkőzésre van kilátás. A felkészülési időszakban tapasztalt hozzáállás bizakodásra ad okot. Az biztos, hogy komoly erőpróba lesz a bajnoki rajt előtt. Eredménytől függetlenül előnyünkre válik egy ilyen mérkőzés – vélekedett a csapat edzője, Czollner Gábor.

A tréner elmondta, hogy Sindel Roland sérült, Pardi Lászlóra sem számíthat, Kichler Richárd pedig Komlóra költözik, őt a jövőben pótolni kell.

A várható kezdő tizenegy: Marunàk – Szabó N., Futaki ,  Kovács D., Debreceni –  Deli L., Kánya , Buza , Elekes –  Mucsi , Kasza.

A 16 éves Kovács Dávid kezdőként kap szerepet a mérkőzésen, a fiatal játékosra   komoly feladat vár a találkozón.

– Nehéz mérkőzésre számítok. Az ellenfél magasabb osztályban játszik, de a későbbiekben nekünk is ez a célunk, ezért nem gondolom, hogy egyoldalú lenne a küzdelem. Az új és a régi játékosaink egy összeszokott csapatot alkotnak, a felkészülési meccseken ez látszódott is. Már nagyon várjuk, hogy egy tétmeccs következzen. Nagy erőt fog adni, hogy itthon játszhatunk, mivel sokan fogják biztatni a csapatot. A pálya is nagyon jó, szóval izgalmas mérkőzés lesz és remélem, hogy a végén mi fogunk örülni – latolgatta az esélyeket Kovács Dávid.

A további párosítás (augusztus 5.): Nagyszénás SE – Mezőhegyesi  SE, Szarvasi FC – Jamina SE, Gyulai TFC – Méhkeréki SE, Dévaványai SE – Vésztői SE.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.