Nyári véradókampány a Vöröskeresztnél

Az év többi időszakához képest nyaranta minden évben lecsökken a véradók száma. Ez annak köszönhető, hogy sokan töltik a véradók közül a szabadságukat, nagy a meleg és sokakat érint az allergiaszezon is.

Átlagban naponta 1600 -1800 fő ad vért az országban.
– A Békés Megyei Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezetének illetékességi területén ebben az évben 78 véradás volt – tájékoztatott Tóth Zoltánné megyei igazgató. – Terveink szerint  1800 fő véradóra számítottunk, ennek ellenére rekord számú megjelenés történt, 2026 fő gondolta úgy, hogy segít embertársain. Nagy köszönet illeti meg véradóinkat – emelte ki.

Tölts fel másokat is!

A nyári hónapokban ugyanúgy szükség van vérre a baleseti sérültek ellátásához, a műtétek sikeres elvégzéséhez. A véradás egy olyan közügy, amely nyáron sem szorulhat háttérbe.

170411_veradas

Ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös véradókampányt indított „Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!” címmel. Azok a véradók, akik nyár végéig megjelennek véradáson, egyedi kódot kapnak, amellyel regisztrálhatnak a kampány weboldalán, ahol értékes heti és havi nyeremények várnak gazdára. Borválogatást, koncertbelépőket, belföldi utazásokat, fődíjként pedig egy értékes, egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazást sorsolnak ki a donorok között. A szervezők remélik, hogy a kampánnyal sok új véradót tudnak mozgósítani.

És hogy ki lehet véradó?

Aki betöltötte a 18. évét, de a 65. évét még nem, aki egészségesnek érzi magát, testsúlya eléri az 50 kilogrammot, és akit a donorvizsgáló orvos egészségesnek talál. A testékszer és tetoválás nem akadály, de az elkészítése óta fél évnek el kell telnie. A véradáson az alábbi okmányokat kérik bemutatni: lakcímkártya, TAJ- kártya, személyi igazolvány.

Orosházán a Véradóállomáson a következő időpontokban várják az augusztusi hónapban a véradókat: 10., 15., 17., 22., 24., 29., 31. A véradások 8-12 óra között zajlanak.

Az Orosházi Területi Szervezethez tartozó települések véradói évek óta ingyenes gyopárosi fürdőbelépőt kapnak, ezzel hálálva meg az önzetlen segítséget, amit a donorok tesznek beteg embertársaikért.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás