- hirdetés -

2017 júniusában megkezdődött az iskola rendszerű képzésből kikerült fiatalok nyilvántartásba vétele a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztályán.

Az Ifjúsági Garancia Program célja a fiatalok elsődleges munkaerő piacon való elhelyezkedésének támogatása.

A GINOP 5.2.1 programban bérköltség támogatására hattól tíz hónapig terjedő időtartamban a munkabér és a ténylegesen fizetendő szociális hozzájárulási adó száz százalékos megtérítésére van lehetőség, mely támogatási formához továbbfoglalkoztatási kötelezettség társul, a támogatási időszak felével megegyező időtartamban.

A foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatással a célcsoportba tartozó fiatalok munkáltatóit van lehetőség támogatni nyolc hónapon át, továbbfoglalkoztatási kötelezettség mellett. Ebben az esetben a bér és a szociális hozzájárulási adó hetven százalékának mértékéig nyújtható támogatás. A fentieken túl a programban munkaerő piaci képzések és ezekhez kapcsolódó juttatások is támogathatóak.

Fiataloknak segítenek Fotó: Járási Hivatal
Fiataloknak segítenek (Fotó: Járási Hivatal)

A GINOP 5.2.2 program keretében a fiatalok új vállalkozás indításához kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.

Fiatalokat foglalkoztató vállalkozások a szakképzett munkaerő gyakornokként való foglalkoztatásához igényelhetnek száz százalékos támogatást a GINOP 5.2.4 program révén.

A pályakezdő fiatalok bizalommal fordulhatnak az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályához, ahol a hivatal munkatársai az érdeklődők számára a támogatások és szolgáltatások köréből a legmegfelelőbb lehetőség kiválasztásában segítenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.