Milyen kedvezményt biztosít a diákigazolvány?

Középiskolásként is használták a diákok, mégsem árt tudni, milyen kedvezményeket vehet igénybe a diákigazolvány segítségével egy egyetemista.

A középiskolás diákigazolványok érvényessége október 31-én jár le. A közoktatásban ehhez 2016/17. évi, a felsőoktatásban 2016/17. II. félévi érvényesítő matrica kell. A diákigazolvánnyal számos kedvezmény jár éttermekben, koncerteken, múzeumokban, mozikban. A legtöbben azonban az utazási kedvezménnyel élnek.

170729_diakigazolvany_illusztracio

Egy érvényes nappali vagy esti tagozatos diákigazolvány félárú menetjegy váltására jogosít a vasúton, távolsági buszokon, és kedvezményesen lehet igénybe venni a helyi tömegközlekedést is. Helyközi járatokra bérletet 90%-os áron lehet váltani a lakóhely és a tanintézmény között. Aki a tartózkodási helye és az iskola között szeretné érvényesíteni a kedvezményt, azt is megteheti: csak igazolást kell kérnie a tanulmányi osztályon.

A levelező tagozatosok félárú menetjegyet csak a lakóhely (tartózkodási hely) és az intézmény között válthatnak – az ő esetükben ugyanis feltételezik, hogy van teljes állású munkaviszonyuk is a tanulás mellett.

Amennyiben a felsőoktatási intézmény nem állítja ki időben a diákigazolványt, a tanulmányi osztályon kérhetünk ideiglenes diákigazolványt – ennek az érvényessége azonban csak 60 nap.
Érdemes észben tartani, hogy kiválthatjuk a nemzetközi diákigazolványt (ISIC) is, de az EU-ban az utazási és múzeumi belépők kedvezményeit már nem igazolványhoz, hanem 26 éves életkorhoz kötik.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás