- hirdetés -

Kedden este már edzésre gyülekeztek az ONKC játékosai az Eötvös csarnokban. A munka még nem volt teljes értékű, hisz bemelegítés után fociztak egymás közt a lányok, de ez ilyenkor természetes. Papp László vezetőedző a fokozatosság híve, nem dobta rögtön a mélyvízbe a csapatát.

Az edzés kezdete előtt beszélgettünk a mesterrel a felkészülésről, tervekről, várakozásokról.

– Az előző bajnokságban negyedik helyet szerző csapatunk komoly változáson ment át. A távozottak  (Bottó, Mihálffy, Biró, Molnár, Arsenijevic, Csajbók, Butt)helyére sikerült NB I-es rutinnal rendelkező játékosokat igazolnunk. Som Ildikó, Tóth Sára, Hatala Virág, Brunner Zsanett, Kamuti Réka, Zsilák Katalin csapatba építése a fő feladata az előttünk álló időszaknak, hogy a még merészebb, dobogós célokat meg tudjuk valósítani. Remélem, mihamarabb csatlakozik  még hozzánk a még mindig maródi Takács Klaudia. Vörös Bettina túl van a szalagpótló műtéten, tavasszal már ő is erősítheti a csapatot – vázolta fel a személyi változásokat a vezetőedző.

Kedden elindult a felkészülés a lányoknak is (Fotó: Rajki Judit)
Kedden elindult a felkészülés a lányoknak is (Fotó: Rajki Judit)

– Az első hét a ráhangolódásról szól, e mellett persze kíváncsi vagyok, milyen állapotban érkeztek vissza a pihenőről a lányok, így lesz néhány teszt is – folytatja a felkészülés állomásaival Papp László.- Jövő héten az előző években bevált edzőtáborba  vonulunk. Itt a napi két edzés mellett a legfontosabb az összecsiszolódás, egymás megismerése, ami elengedhetetlen a jó közösség, a csapategység kialakítása szempontjából. Ezt követően komoly terhelés közepette már néhány edzőmérkőzést is szeretnék beiktatni, hogy a taktikai elemek is olajozottan működjenek a bajnoki rajtra. A szokásos erőnléti dolgok mellett be kell építeni a sok újonnan érkező játékost, össze kell gyúrni ezt a masszát. Az augusztus végére beiktatott nyolccsapatos felkészülési tornán már szeretnék jó dolgokat látni a csapattól. Tervezünk még a kupa után egy baranyai túrát, hogy általunk kevésbé ismert csapatok ellen is megméressük magunkat. 

Nehezedett az NB I/B keleti csoportja, de az ONKC ebben a megerősödött bajnokságban is meghatározó csapat akar lenni, aki minden ellenfelének komoly fejtörést okoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.