- hirdetés -

Az orosházi lány a döntőben sem talált legyőzőre, orosz ellenfelét két vállra fektetve szerezte meg a kadet Európa-bajnoki címet.

Szarajevó ad otthont július 24-e és 30-a között a kadet birkózó Európa-bajnokságnak, ahol a válogatott tagjaként az Orosházi Spartacus Birkózó Klub két versenyzője is képviselte a magyar színeket. Ahogy már arról korábban beszámoltunk Szél Anna az 56 kilogrammosok mezőnyében menetelt. Bolgár és német ellenfelein könnyedén jutott túl, majd az elődöntőben 8-4-re diadalmaskodott svéd ellenfelével szemben.

Anna a döntőben az orosz Prokinával küzdött az aranyéremért. Ezúttal is kiválóan birkózótt, 6-3-ra vezetett a magyar sportoló a második menetben, amikor két vállra fektette ellenfelét, ezzel megszerezve a kadet Európa-bajnoki címet.

Anna mellett a szintén orosházi Rácz Richárd az 50 kg-osok mezőnyében szoros mérkőzésen szenvedett vereséget német ellenfelétől, aki a következő mérkőzésen kikapott, így az OSBK kiválósága búcsúzott a további küzdelmektől a bosnyák fővárosban.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.