- hirdetés -

Dr. Mlinarics József kiemelkedő alakja volt az Orosházi Kórháznak, igazi példakép volt fiatalabb kollégái számára. Számtalan elismerést szerzett pályafutása során. Sikeres és szép életútjának 2017. július 25-én hosszan tartó, méltósággal viselt betegsége vetett véget szeretett kórházában. 

A kiváló szakember Orosházán született 1952. augusztus 3-án. Szülész-nőgyógyász édesapja nyomdokaiba lépett, amikor az orvosi hivatást választotta. Orvosi diplomáját 1977-ben szerezte meg a SZOTE Általános Orvosi Karán, Szegeden. 1981-ben szülészet-nőgyógyászati szakvizsgát tett, majd 1987-ben urológusi szakvizsgát szerzett.

Nős, három gyermek édesapja. Orvosi pályafutása alatt folyamatosan képezte magát: szülész-nőgyógyászati ultrahang és anaeszteziológiai tanfolyamon, endoszkópos, kolposzkópos és laparoszkópos továbbképzéseken vett részt. Az Egyesült Államokban, Minneapolisban is gyarapíthatta tudását a Mayo Klinikán. 1977 óta tagja volt a Magyar Orvosi Kamarának, 1992-től a Magyar Nőorvos Társaságnak. 1991-ben belépett a Magyar Endoszkópos Társaságba, majd 1993-ban a Magyar Nőgyógyászati és Urológus Társaságnak is tagja lett. Több előadással szerepelt mind a Nőgyógyászati, mind az Urológus Társaság kongresszusain.

Dr. Mlinarics József
Dr. Mlinarics József (Fotó: Facebook)

A fiatalabb kollégák oktatásában és a nővérképzésben is kivette részét. Pályája során több tucat fiatal orvos, rezidens tudományos és gyakorlati felkészítését követte nyomon. 1990 óta tagja a kórház vezetésének, eleinte igazgatóhelyettes, majd egy pár hónapig megbízott igazgatóként irányította az Orosházi Kórházat. 2010. februárja óta volt kinevezett orvos igazgató, 2017. január 1-től – nyugdíjba vonulása óta – a terhes tanácsadót vezette.

Dr. Mlinarics József kiemelkedő alakja volt városunk és a térség egészségügyi ellátásának. Személyiségével, kiemelkedő szakmai tudásával, óriási szakmai tapasztalatával egész életében az egészségügyet, az Orosházi Kórházat szolgálta. Munkáját a betegek és kollégái szeretete mellett a szakma is elismerte. 2016 decemberében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Elismerő Oklevéllel jutalmazta. 2017 márciusában a Békés Megyei Közgyűlés Elnökének kitüntetését vehette át, míg áprilisban Orosháza város Városalapítási Ünnepségén a „Dr. László Elek díj Orosháza Egészségügyéért” elismeréssel díjazták munkáját.

Halálával betöltetlen űrt hagyott az Orosházi Kórház életében. Sikeres és szép életútjának 2017. július 25-én hosszan tartó, méltósággal viselt betegsége vetett véget szeretett kórházában. Emlékét kegyelettel megőrizzük, tanításait nem feledjük. Dr. Mlinarics Józsefet a kórház saját elhunytjának tekinti. Emléke örökké itt él e kórház falai között és a szívünkben.

Dr. Duray Gergő főigazgató
az Orosházi Kórház vezetése és munkatársai nevében

Dr. Mlinarics Józseftől 2017. augusztus 4-én 13.30 órakor vehetnek végső búcsút az orosházi Evangélikus Templomban tartandó gyászszertartáson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.