- hirdetés -

Fellendítik városi a programok az orosházi vendéglátást. Erről számoltak be lapunknak a kisebb-nagyobb helyi apartmanok és szállodák. A szállásadók nagyobb része elégedett az idei nyárral.

Rendkívül jó- mondta az idei szezonról Szántó Istvánné, a 13 éve üzemelő Szántó Apartman tulajdonosa. Apartmanjában egész évben jó a forgalom, de az orosházi rendezvények teljesen megtelítik a szobákat az ország különböző pontjáról és külföldről idelátogató vendégekkel. Vendégeinek nagy része rendszeresen visszajár és elégedett a szolgáltatásokkal.

Sokan választják idén is a A Hotel Corvus Aqua-t (Fotó: Rosta Tibor)
Sokan választják idén is a A Hotel Corvus Aqua-t (Fotó: Rosta Tibor)

Svarsnig Roland a Belvárosi Vendégháztól azt mondta, hogy csaknem 10 százalékkal vannak többen az idén a korábbinál, a szobák körülbelül 60 százaléka mindig foglalt. A június nem, míg a július és az előre jelzések szerint az augusztus is ilyen lesz. Ez pedig a városi programsorozatoknak is köszönhető véleménye szerint. Év közben munkások laknak a szállón, de nyáron a turisták veszik át a helyüket. Hétköznapokon párok, hétvégéken családok vannak többségben.

A Hotel Corvus Aqua igazgatónője Dér Edit is azt mondta, kicsit többen vannak ezen a nyáron a hotelben. A nagyobb rendezvények nyilvánvalóan emelik a létszámot, de a kisebb programok is fontosak a vendégeknek. A gyermekes családokon kívül a nyugdíjas párok is kedvelik a hotelt, amelyik nagyobb részben, körülbelül 80 százalékban belföldi, tiszántúli látogatókat fogad.

Akadnak olyanok is, akiknek kevésbé jó a szezon. Ilyen az Alpesi Vendégház, amelyiknek a tavalyi év jobb volt az ideinél. Dimák Zoltánné tulajdonos úgy gondolja, hogy a turisták nem választanak egy központtól távolabb eső helyet szállásként és elég nehéz betörnie a piacra egy 3 évvel ezelőtt nyílt Vendégháznak. Abban ő is egyet ért, hogy a rendezvények idejére, megnő a kereslet a szobái iránt. A szállásadók szerint a 2-4 éjszakás foglalások jellemzőek, és a programokon túl a hosszúhétvégék vonzzák a legtöbb látogatót Orosházára. Családok, párok és külföldi turisták is sokan üdülnek itt, leginkább Romániából, de olyan is van, aki Szardíniából, Egyiptomból, vagy éppen Albániából érkezőket látott vendégül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.