- hirdetés -

Az este fő műsorszáma, a Majka & Curtis koncert 6000-nél is több érdeklődőt vonzott tegnap éjszaka Gyopárosra. Fergeteges hangulatban, hajnali egy óráig tartó diszkóval zárt a VI. Sör-Virsli Fesztivál szombaton.

Csülök, rántott hús és kenyérlángos is várta a virsli mellett a fesztiválra érkező vendégeket. A sörök választéka is különleges volt: a békésszentandrási főzde mellet többek közt elhozták a Magyarok Sörét Orgoványból, a Ludas Sörfőzde választékát a XV. kerületből. A nemrég nyílt katymári sörfőzde kínálatából pedig egy igazi különlegességet, egy hidegen komlózott, 8%-os alkoholtartalmú Imperial IPÁ-t, a Metal Hammert kóstolhattuk – az ízesített sörök közül továbbra is a meggyes volt a sláger. De találhatott pálinkát, bort, házi szörpöt és koktélokat is, aki nem a sör miatt látogatott el a rendezvényre.

Jól fogyott a sör a melegben (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Jól fogyott a sör a melegben (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A programokra sem lehetett panasz: a péntek éjféli záróra után tegnap már korán délután elkezdték a közönség szórakoztatását – igaz, a rekkenő hőség sokakat visszarettentett attól, hogy napnyugta előtt érkezzenek. A strandolók közül viszont jópáran kihasználták a lehetőséget a szórakozásra és átjöttek sört kóstolni, bekapni valamit, dodzsemezni. Közben bámészkodhattak a hastáncos bemutatón, szórakozhattak Felméri Péter stand-up műsorán, megnézhették a Duma’s Színház énekes-táncos sláger-koreográfiáit és meghallgathatták Opitz Barbi énekes produkcióját.

A Supernem pörgős koncertet játszott (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A Supernem pörgős koncertet játszott (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Este nyolc órától már az este két sztárfellépője közül az első, a Supernem punk-rock formáció táncoltatta-pogóztatta meg a közönséget, akiket tízkor Majka & Curtis követett. Majka elmondta, két éve feledhetetlen élményük volt, mikor a koncert után kinyitották nekik a fürdőt és éjszaka meztelenül csobbanhattak. A műsorukról Curtistől megtudtuk, legutóbbi ittjártuk óta sok számot lecseréltek az új slágerekre, de bíznak abban, hogy az orosháziaknak ez is tetszeni fog. És nem csalódtak! Orosháza most is a régi szeretettel és rajongással fogadta visszatérő kedvenceit. A koncert végeztével hajnali egyig diszkózenére táncolhatott a nagyérdemű.

Több, mint hatezren tomboltak együtt Majkáék koncertjén (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Több, mint hatezren tomboltak Majkáék koncertjén (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A Dottó vonat ugyan fél tízkor indult utoljára a városba, ezért sokan vállalták, hogy gyalog tegyék meg a közel 5 km-es utat vissza Orosházára. Aki autóval érkezett, és a Kiserdőben parkolt, tegnap ezt is megúszta egy figyelmeztetéssel – és jóval kevesebb autóst kellett a kocsijához hívni, hogy álljon arrébb, mint pénteken. Egy biztos: ez is emlékezetes, hangulatos program lett!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.