- hirdetés -

Forgalomba állt az első megszépült Uzsgyi. A teljes külső és belső átalakulás után nemrég indult első útjára Békéscsabáról Szegedre az esztétikusabb, kényelmesebb és a MÁV-START új arculatába illeszkedő motorvonat. A csinosított járművekkel először a dél-magyarországi régióban találkozhatnak az utasok.

A MÁV-START megkezdte a 416-os sorozatú motorvonatok modernizálását. A korszerűsítés célja egyrészt az utasok komfortérzetének és a berendezések műszaki színvonalának emelése, másrészt az arculat egységesítése. A járműszekrény hibáinak kijavítása után át is festették a vonatokat.

Hazaúron Békéscsabáról Szentesre. Fotó: Németh Andor
Hazaúron Békéscsabáról Szentesre. Fotó: Németh Andor

A belső terekbe hangszigetelő réteget is tartalmazó, új padlóburkolat került, az üléseket vastagabb szivacsréteggel látták el és többek között az ablakokat is kicserélték.

A MÁV-START közleményében azt írta, hogy  tervek szerint évente 4-6 járművet újítanak fel. Az első teljesen ilyen motorvonaton először Békéscsabáról Szegedre lehetett eljutni, de hamarosan Orosházára, Kiskunfélegyházára, Kunszentmártonra és Szentesre is begördül a szerelvény. A következő járművet augusztusban helyezik forgalomba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.