- hirdetés -

Bombariadó miatt álltak le a nemzetközi gyorsvonatok az országban, így Békés megyében is.

Bombafenyegetés miatt megállították és átvizsgálják az összes nemzetközi vonatot – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság az Indexnek. A lap azt írja, hogy az átvizsgálások szerda éjfélig tartanak, kedden fél kettőkor már több nemzetközi vonat 2,5-4 órás késésben volt.

Azt már a Beol írta meg, hogy Békés megye is érintett a rendőrségi akcióban. Egy olvasójuk írta, hogy Muronynál megállították a Romániába tartó nemzetközi IC-t, és minden utast leszállítottak a járműről.

Az utas a Keleti pályaudvarról a TRANSSYLVANIA nemzetközi IC járattal indult el a délelőtt Békéscsabára, de csak Muronyig jutott. A kalauz azt mondta neki, hogy minden nemzetközi járatot megállítanak az országban. A rendőrök először megállították a vonatot, majd néhány percnyi várakozás után minden utast leszállítottak.

Vonatokat fenyegettek robbantással (illusztráció)
Vonatokat fenyegettek robbantással (illusztráció)

Az Országos Rendőr-főkapitányság közben kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy egy ismeretlen – hangja alapján – férfi tett bejelentést július 19-én a rendőrségen arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

A bejelentést után a Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A MÁV közleménye szerint a szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat. Szerda éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.