- hirdetés -

Negyven versenyen vettek részt a klub birkózói, többen nemzetközi mezőnyben is helyt álltak. Az OSBK legeredményesebb sportolója az első félévet tekintve Sepeczán János lett. Augusztustól már napi két edzéssel készülnek a szeptember 2-án startoló őszi megmérettetésekre Zsura János vezetőedző irányításával.

Az első félévi versenyszezonban 40 hazai és nemzetközi seregszemlén 25 aranyérmet, 18 ezüstöt és 32 bronzérmet szereztek az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) versenyzői, akik 20 ötödik hellyel is gazdagabbak lettek.

Összesen 15 különböző szintű korosztályos válogatott edzőtáborban vettek részt itthon és külföldön egyaránt, emellett havi két alkalommal a központi keretedzésen is ott voltak a Körcsarnokban – áll a klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott összegzésében.
– Az egyre erősödő mezőnyben országos bajnokságon és diákolimpián pontszerző helyen (1-5. hely) végezni, esetleg érmet szerezni komoly eredmény – kezdi értékelőjét Szél Attila klubelnök, és már sorolja is azokat a fiatalokat, akiknek ez sikerült: Benkő Zsanett diákolimpiai arany, Anisa Price ezüst, Braun Dorina és Debreczeni Tamás bronzérem, Szabó Zsóka, Tenkes Ivett, Boros Norman, Hangyási Balázs, Jochim Márk, Csatlós Martin diákolimpiai ötödik helyezések.

Edzésben a fiatalok hétfő délután Szénási Viktor vezetésével az Október 6. utcai teremben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Edzésben a fiatalok hétfő délután Szénási Viktor vezetésével az Október 6. utcai teremben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A magyar bajnokságokon Sepeczán János aranyat és ezüstöt is elért, Villim István bronzot szerzett, míg Erős Richárd, Debreczeni Tamás, Fekete Bence, Jochim Márk, Gyetyinás Dániel az ötödik hellyel büszkélkedhetnek.
– Dicséret illeti azokat a versenyzőket is, akik ebben az időszakban nem értek el komolyabb eredményt, de a munkát elvégezték, melynek előbb-utóbb beérik a gyümölcse. Az is fontos, hogy minden sportolónk sikeresen zárta a tanévet is, mutatva, hogy a tanulás mellett komoly sporttevékenység is végezhető, a kettő erősíti egymást – teszi hozzá Zsura János vezetőedző.

Válogatott orosháziak

A tavaszi szezon mindig a válogatottságért folytatott küzdelmekről szól a birkózásban, az utánpótlás területén a válogatottság sorsa 4-5 válogatóverseny alapján dől el.
– Ebben elég jól szerepeltünk, hiszen a serdülőben először megrendezett Európa-bajnokságra Anisa Price, Jochim Márk, a kadetban Szél Anna, Rácz Richárd, juniorban Szél Balázs, U23-ban Sepeczán János harcolta ki a válogatott mezt – emeli ki a klubelnök.

Végül Anisa nem tudott indulni a kontinensviadalon, Márk a 13. helyen végzett a serdülő Eb-n Belgrádban. Balázs sérülés miatt kiesett a junior Eb-n Dortmundban, míg Sepeczán János 10. lett az U23-as Eb-n, melynek Szombathely adott otthont. Jelenleg Anna és Ricsi készülnek a július 24-30. között Szarajevóban rendezendő kadet Európa-bajnokságra. Lakatos Angeló idén nem tudott válogatott lenni, de segít a felkészülésben.

"Aranyosak": Szél Anna és Rácz Richárd (Fotó: egyesület)
„Aranyosak” egy tavalyi versenyen: Szél Anna és Rácz Richárd (Fotó: egyesület)

Az első félévet figyelembe véve az OSBK legeredményesebb versenyzője Sepeczán János, aki megnyerte az U23-as Országos Bajnokságot, az Európa-bajnokságon 10., pontszerző helyen végzett, míg a Felnőtt Országos Bajnokságon második lett.
– Az egyesület vezetősége köszöni a munkáját mindazoknak, akik hozzájárultak ezekhez az eredményekhez, és köszönjük Orosháza önkormányzatának a több éve tartó, jelentős támogatást – hangsúlyozza Szél Attila.

A klub Október 6. utcai edzőtermében július 31-ig minden hétköznap 17 órától edzést tartanak, az őszi szezonra augusztus 1-től napi két edzéssel kezdődik a felkészülés, majd augusztus 21-26. között egy centrum edzőtáborral hangolódnak a versenyekre. Az első megmérettetés szeptember 2-án lesz, míg a kadet világbajnokságra – remélhetőleg Szél Anna és Rácz Richárd részvételével – szeptember 5-10. között Athénban kerül sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.