Lakásvásárlásra ad pénzt az önkormányzat

Több mint félmillió forinttal segíti az orosházi önkormányzat azokat a családokat, akik használt lakást vásárolnának a városban. Az első családnak már meg is ítélték a támogatást.

Azon dolgozunk, hogy minél több fiatal és minél több család válassza végleges otthonául Orosházát, és ezért több mindent teszünk is – mondta lapunknak Orosháza polgármestere. Dávid Zoltán emlékeztetett, hogy a városi önkormányzat tavaly májusban fogadta el a használt lakások vásárlásának támogatásáról szóló rendeletet. Akkor arról döntöttek, hogy akik jogosultak állami támogatásra a családi otthonteremtési kedvezményen belül, azaz állami segítséget kaphatnak használt lakásuk megvásárlásához, azokat az önkormányzat is segíti.

Fiatal házaspár az első nyertese az önkormányzati pályázatnak (Illusztráció: Rosta Tibor)

Fiatal házaspár az első nyertese az önkormányzati pályázatnak (Illusztráció: Rosta Tibor)

A polgármester elmondta, hogy a városi önkormányzat 600 ezer forint vissza nem térítendő támogatással segíti a családokat, akiknek azonban néhány feltételnek meg kell felelniük. Így rendelkezniük kell megfelelő pénzintézeti igazolással, legalább két gyermeket kell vállalniuk és a munkáltatójuktól is legalább az önkormányzati támogatással megegyező pénzt kell kapniuk. Akik ennek a három feltételnek megfelelnek, gyakorlatilag biztosan számíthatnak az önkormányzat segítségére.

A kérelemről egyébként a Képviselő-testület dönt, ahogyan ezt tette a június 29-i ülésén. Akkor bírálták el az elsőt. Egy házaspár Orosházára települését támogatták. A feleség munkahelye Orosházán van, a férj Kardoskúton dolgozik.
Dávid Zoltán felhívta a figyelmet, hogy a kérelmeket a Polgármesteri Hivatal Általános Igazgatási Csoportjánál kell benyújtani, és mellékelni kell a bankigazolást, az adásvételi szerződést és a munkáltatói igazolást, az ottani támogatásról.

A támogatással kapcsolatban megkérdeztük Simonka Györgyöt is. Nagy  öröm számunkra, ha egy család Dél-Békést választja otthonául. A családokért, a gyermekekért dolgozunk, az ő igényeiket szem előtt tartva tervezzük fejlesztéseinket a Calendula Tervben. Orosházán például óvodák, orvosi rendelő felújítását, munkahelyeket is teremtő infrastrukturális, turisztikai beruházásokat, egy élhető, vonzó város kialakítását. 2018 a családok éve lesz Magyarországon, megélhetésüket, előrelépésüket a családi adórendszer mellett számos intézkedéssel segíti a kormány – fogalmazott az országgyűlési képviselő.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás