- hirdetés -

Július 15-én lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata. A telepiek fordulatos mérkőzésen győzték le a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Szegedi VSE gárdáját.

A néhány napos felkészülés máris több kérdésre választ adott. Az eddig másodedzői teendőket ellátó Dávid Zsolt irányítja a továbbiakban a csapatot, Polyák László szakmai vezetővé lépett elő.

A keretben is történtek változások: Szabó Norbert és Sindel  Roland az OMTK-ULE 1913 csapatához, Szabó Ákos Nagyszénásra igazolt. Az érkező oldalon áll a Lőkösházában futballozó Bálint Dávid és az OMTK-ULE 1913 gárdájában szerepelt Boros Bálint.

A felkészülés elején mélyreható elemzést nem érdemes tenni egy-egy edzőmérkőzés kapcsán, de aki látta a találkozót az megállapíthatta, hogy a Rákóczinak van tartása és az a bizonyos „Rákóczi-szív”a helyén van, hiszen háromgólos hátrányból fordította meg az eredményt a csapat.

Nyéki Boldizsár (b) góllal és gólpasszokkal járult hozzá a Rákóczi sikeréhez (Fotó: Betkó Tamás)
Nyéki Boldizsár (b) góllal és gólpasszokkal járult hozzá a Rákóczi sikeréhez (Fotó: Betkó Tamás)

 Rákóczi Vasas SE – Szegedi VSE   4 – 3       ( 0-1, 1-2, 3-0)

Rákóczitelep, Vezette: Németh Gy.

Rákóczi: Tóth K. – Márki, Németh G., Boros, Sajti – Bozsóki, Vili M.(Dudás P.), Bálint D.- Nyéki, Tasi, Simon R. Edző: Dávid Zsolt.

A mérkőzés tesztjellegét bizonyítandó, a játékidőt 3×30 percben határozták meg a felek. Hajtós iramban kezdték a mérkőzést a csapatok és már a 10. percben megszerezte a vezetést a vasutas gárdája. Egy hátul eladott labdára Hatvani csapott le és 16 méterről a hosszú sarokba tekerte a labdát,0-1. A 25. percben Tasi lőtt nagy helyzetben a kapusba, majd a 32. percben Mácsai lőtt 18 méterről szabadrúgásból nagy gólt,0-2. A 41.percben egy kapu előtt felpattanó labdát Baka belsőzte a hálóba, 0-3.

A 48. percben Tasi a leshatárról indulva robogott a kapuig és a kapust kicselezve gurított a hálóba, 1-3. A 76. percben Nyéki mélységi passzát váltotta gólra Tasi, 2-3. A 83. percben Nyéki erőszakosságának köszönhetően Simont szöktette, a fiatal játékos a kapust elfektetve  gurított a hálóba, 3-3. A 85. percben a lesre játszó védelem díszkíséretében Nyéki emelt a portás fölött a hálóba, 4-3.

Dávid Zsolt: – Az alapozás ezen szakaszában nem várható el folyamatos játék, a fiúk kissé enerváltan futballoztak, ami ilyenkor természetes. Egy remek ellenféllel mérkőztünk, a meccs elérte célját.

A Rákóczi július 22-én 10 órakor a Nagyszénást fogadja  edzőmérkőzésen Rákóczitelepen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.