- hirdetés -

Sokan sok mindenre használják. Orosházán még újdonság, de a sportolók körében máris nagy népszerűségnek örvend a KRIO Szauna.

Belépni egy hűtőkamrába nem túl vonzó ajánlat. Pedig a rövid ideig tartó intenzív hidegkúra előnyeit már az ősi Japánban is ismerték. Ezt fejleszti tovább a hidegszauna egyszemélyes fülkéje, ami a hűtőkamra -30-40 fokos hidegével szemben -140-180 Celsius-fokra hűti a levegőt. Ez az első két percben még furcsa, hiszen a test védekezik, reszket. Aztán jóérzés önt el minket. Amikor pedig kilépünk, a világot is ki tudnánk fordítani a sarkából!

A hideg levegő fiatalít, fogyaszt, gyógyít. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A hideg levegő fiatalít, fogyaszt, gyógyít. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A hideg levegő aktivizáló hatása kb. négy órán át tart. Ezért ha fogyni szeretnénk, a kezelés után menjünk el masszőrhöz vagy edzőterembe. A menedzserek és a Wall Street pénzemberei ezzel a módszerrel érik el, hogy ne álmosodjanak el étkezés után, és a délutáni műszakjukat is 100%-os erőbedobással tudják végigdolgozni.

Hatékony például ekcémára

A sportolók általában verseny előtt doppingként, vagy sérülés utáni regenerációhoz használják – az igazi profiknak saját gépük van. Tapasztalatok alapján csökkenti a fájdalomérzetet és a kezeléssel hatékonyan gyógyítható pl. az ekcéma. A fej a kezelés alatt kint van a kabinból, de ha a fejbőrt kell kezelni, alámerülhetünk a hideg nitrogénbe – mondja a kezelés menetéről Hanó Ferenc, az orosházi KRIO Szauna tulajdonosa.

– A fülke belülről is nyitható és egy asszisztens végig jelen van. Ő figyel arra is, hogy a kabinba száraz testtel lépjünk be, a lábunkra pedig speciális papucsot ad. Lehet rajtunk ruha, de a műszálnak nem tesz jót a hideg nitrogén, és az eredmény is akkor hatékony, ha a teljes testet éri a jeges fuvallat.

A gépet egyórás használat után pihentetni kell, ezért a kezelésekre be kell jelentkezni. Ellenjavallatok természetesen itt is vannak (pl. terhesség, magas vérnyomás). Ezekről előzetesen tájékozódjunk, kérdezzük meg orvosunkat. Ha kúraszerűen szeretnénk használni a kezeléseket, az asszisztens segít meghatározni, hogy milyen intenzitás szükséges a cél eléréséhez. Mivel a hatás hozzávetőlegesen négy órán át tart, ezen az időn belül felesleges új kezelést felvenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.