- hirdetés -

Július 20-án kezdődik a lengyelországi Wroclawban a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenye, a Világjátékok. A hatvanfős magyar különítményben öt orosházi sportoló is részt vesz.

A Világjátékokon – a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenyén – 13 sportágban 60 magyar indul. A legnépesebb csapattal, 17 fővel az aerobikosok utaznak a Lengyelországban július 20. és 30. között lebonyolított multisport eseményre. A megnyitón Wroclawban a csapat zászlóját Senánszky Petra uszonyosúszó viszi.

Orosházáról öten vesznek részt a világversenyen: Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE erőemelője, Károlyi Csilla, az Eötvös  DPSE búvárúszója, Dimák Dávid, a Szegedi Muréna SE búvárúszója, valamint az Orosházi FKSE-LINAMAR két kézilabdása, John András és Gyene Norbert, akik a strandkézilabda csapat tagjaként indulnak a világversenyen. Megkérdeztük az orosházi sportolókat, mit várnak a versenytől, önmaguktól, csapatuktól.

– A superheavy kategóriában indulok. Szeretném megjavítani az összetett legjobbamat. Amennyiben ez sikerül, akkor már elégedett leszek – nyilatkozta az indulás előtt Szabó Ágnes erőemelő.

A magyar delegáció (Fotó: Nemzeti Versenysport Szövetség)
A magyar delegáció (Fotó: Nemzeti Versenysport Szövetség)

Károlyi Csilla három versenyszámban áll rajtkőre. A 100 m és a 200 m felszíni úszásban és a 4×100 m női felszíni váltóban.
– A mezőny nagyon erős, a 200 m felszíni úszás a fő számom, itt szeretnék országos csúcsot úszni és a legjobb hatban végezni. A váltóval is pontszerző helyet céloztunk meg – fogalmazta meg céljait a kiváló versenyző. Csilla elmondta még, hogy 100 méteren már az is nagy eredmény, hogy sikerült kvalifikálnia magát. Elég rövid táv, de igyekszik itt is javítani az időeredményein és majd kiderül, ez mire lesz elég.

A 4×100 méteres felszíni váltóban induló Dimák Dávid elsősorban a legjobb időeredményét szeretné megúszni, valamint azt a 6. helyezést megtartani, amivel kijutottak erre a versenyre.
– Először veszek részt a Világjátékokon, ezért szeretnék a lehető legjobban teljesíteni és kihozni magamból a maximumot – tette hozzá bizakodva az orosházi búvárúszó.

Gyene Norbert és John András, az Orosházi FKSE kézilabdásai is ott lesznek a Világjátékokon a strandkézilabda csapat tagjaként.
– Kicsit talán csalódottan, így nem sokkal az Európa-bajnokság után, ahol nem sikerült sajnos a dobogóra állnia a csapatnak, de remélem, hogy a csapat többi tagja már túl van ezen a dolgon, mint ahogyan én is. Tanulunk a hibáinkból, és tudom, hogy az a 10 játékos, aki benne lesz az utazókeretben, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy éremmel térjen haza a lengyelországi Világjátékokról – emelte ki John András.
– Mindenképpen jó érzésekkel, nagy reményekkel utazunk ki Lengyelországba teszi hozzá Gyene Norbert.  – Sok pozitív dolgot tudunk az idei Európa-bajnokságról magunkkal vinni, ami segíthet minket célunk elérésében. Egy nagyon fiatal, összetartó és sikerre éhes csapatunk van. Tele vagyunk motivációval, nem titkolt álmunk éremmel hazatérni – hangsúlyozta bizakodva a Telekom Veszprém együttesétől nemrégiben igazolt OFKSE játékos.

A magyar különítmény csütörtökön tette le az esküt ünnepélyes keretek között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.