- hirdetés -

Nyolcadik esztendeje tartja meg nyári hagyományőrző gyermektáborát a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány a Történelmi Emlékparkban. Idén is két turnusban fogadják a gyerekeket. 

Az elsőben negyven rászorult kisgyerek a Rotary Club jóvoltából nyaralhatott, a második, pénteken záruló táborban pedig 55, orosházi és környékbeli fiatal ismerkedik a magyar hagyományokkal.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai közül kerül ki a tábor felnőtt személyzete, akik szabadságuk terhére, társadalmi munkában foglalkoznak a gyerekekkel. Természetesen van segítségük is. Az Orosházi Íjász Egyesület tagjai közül minden nap vannak a táborban, így a gyerekek minden nap íjászkodhatnak is a kézműves tevékenységek és egyéb programok mellett.

A gyerekek a fúvócsövet is kipróbálhatták (Fotó: Rajki Judit)
A gyerekek a fúvócsövet is kipróbálhatták (Fotó: Rajki Judit)

– Igyekszünk minél változatosabb programot biztosítani a gyerekeknek. Ma a kalandparkban voltunk, de minden tábor programjában szerepel a kirándulás a kakasszéki tavakhoz. A pusztán keresztül ez egy jó félnapos túra, melynek során a tavon kívül a gyerekek megnézhetik a puszta növényeit, állatait is. A korongozás, fonás és egyéb kézműves tevékenységek mellett a játékaink is mind a hagyományos népi játékok közül kerülnek ki. Nem jut szerephez a modern technika – mondja Czékmán János a kuratórium tagja.

A tábor zárásaként nagyszabású sorversenyt tartanak, ügyességi és logikai feladatokkal, vegyes csapatok részvételével, majd este egy közös szalonnasütéssel vesznek búcsút egymástól és a tábortól a gyerekek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.