- hirdetés -

Pénteken délben lejárt a megyei labdarúgó csapatok nevezési határideje a következő bajnoki idényre. A Rákóczi Vasas továbbra is a megyei I. osztályban indul, az OMTK-ULE 1913 a megyei II. osztályba nyert besorolást.

A megyei I. osztályban 12 csapat küzd majd a pontokért a 2017/2018. évi bajnokságban. Nagyon erősnek tűnik a mezőny, az NB III-ból kiesett Békéscsabai Előre II.-vel, a Méhkerékkel és a Gyulai Termállal kiegészülve. Érdekesség, hogy a Mezőkovácsháza mellett a Tótkomlósi TC sem nevezett, a Szabadkígyós pedig átmenetileg szünetelteti a felnőtt csapata versenyeztetését.

Nehéz szezon vár a Rákóczira (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Nehéz szezon vár a Rákóczira (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kétfordulós alapszakaszt alsó és felsőházi rájátszás követi. A bajnokság augusztus 12-én indul. A szezon végén két csapat búcsúzik az osztálytól.

Nevezett csapatok: Bcs.1912 Előre II.,Bcs.Jamina SE, Dévaványai SE, Gyulai Termál FC, Kondorosi TE, Körösladány MSK, Méhkeréki SE, Mezőhegyesi SE, Rákóczi Vasas SE, Szarvasi FC, Szeghalmi FC,  Vésztő i SE.

Megyei II. osztály

A megyei II. osztályban két 12 csapatos csoportot alakítanak majd ki. A lebonyolítás hasonló a megye-egyesével. Annyi a különbség, hogy csoportonként egy kieső lesz. A két csoportgyőztes jut az első osztályba.

A 24 nevezett csapat listája: Atletico Békéscsaba, Battonyai TK, Bcs. MÁV SE, Békési FC, Békésszentandrási HMSE, Bucsa SE, Csabacsűdi GYLSE, Csanádapácai EFC, Csorvási SK, Dobozi SE, Gyomaendrődi FC, Kétegyháza SE, Kevermes SE, Kunágotai TE, Lőkösháza KSK, Mezőberényi FC, Mezőkovácsházi TE, Mezőmegyer SE, Nagyszénás SE, Okány KSK, Orosházi MTK-ULE 1913, Sarkadi KLE, Sarkadkeresztúri SE, Újkígyós FC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.