- hirdetés -

Az OMTK-ULE 1913 ezüstérmet szerzett a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 2016/2017.évi kiírásában. A csapat gólfelelőse, Buza Barnabás 51 találattal elnyerte a gólkirályi címet.

Az OMTK-ULE százötvennégy gólig jutott a szezonban, ennek harmadát Buza Barnabás szerezte.  A rutinos játékos mögött hosszú sportpályafutás áll.

Már 14 évesen a Gádoros felnőtt csapatában játszott, majd a szegedi Tisza Volán Focisuliban pallérozódott. 17 évesen a Rákosmente csapatával megszerezte első NB III-as bajnoki címét. Ezután az Ózdi Kohászhoz vezetett az útja, Borsodban lett NB II-es labdarúgó. 2003-ban igazolta le az Orosháza FC. Egy rövid vecsési kitérő után a Rákóczi Vasas következett, jelenleg az OMTK-ULE 1913 szakmai irányítója és játékos-edzője.

– A mostani az első gólkirályi címem a felnőtt mezőnyben. Huszonkét évesen már volt egy ehhez hasonló sorozatom, az Orosháza FC színeiben 14 góllal harmadik lettem az NB II-es góllövőlistán. A mostani siker ennyi év után közel ilyen értékes, nagyon örülök neki. Elárulom, hogy 20 gólt terveztem, ami már fél szezon után teljesült, az utolsó néhány fordulóban éreztem, hogy meglehet a gólkirályi cím – nyilatkozta a gólrekorder.

Buza Barnabás 51 találattal szerezte meg a gólkirályi címet
Buza Barnabás 51 találattal szerezte meg a gólkirályi címet

Buza Barnabás, mint szakmai vezető elmondta, az egyesület vezetése és a szakmai stáb azon dolgozik, hogy minél hamarabb összeálljon az a garnitúra, amivel a megyei II. osztályban is dobogóra lehet kerülni és akár feljebb lépni.

– Július 11-én vagy 12-én kezdjük meg a felkészülést. Terveink között szerepel 2-3 játékos leigazolása, továbbá még több sajátnevelésű fiatal csapatba építése, amivel sikeresek lehetünk a magasabb osztályban is – vélekedett bizakodva a szakember, játékos egy személyben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.