- hirdetés -

Szinte már megszokott, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, alap feladatai mellett rendkívül sokrétű szolgáltatásokkal áll az olvasók, az orosháziak rendelkezésére. Most a nyári szünet idején is segítenek nekünk a könyvtárosok.

Mint arról már írtunk, a nyári nyitvatartási rend lépett életbe július 3-tól. E szerint hétköznap reggel 9.00-től délután 17.00-ig tart nyitva a felnőtt és 8.00-tól 16.00-ig a gyerekkönyvtár. Szombaton és vasárnap zárva vannak.

Kattints velünk és játszóház

– Két hagyományos nyári programunkat is elindítottuk – tájékoztat Bogdánné Kiss Tünde igazgató helyettes. – A „Kattints velünk” program keretén belül az idősebb generációnak igyekszünk segítséget nyújtani a számítógép, az internet, illetve az okos telefonok különböző alkalmazásainak használatához. Megkerestük az Egységes Szociális központot és az ott lakó idősek nagy örömmel vették a lehetőséget. Tizennégyen jönnek szinte minden nap, kiscsoportos foglalkozásokra, ahol fiatal munkatársaink segítségével szerezhetnek jártasságot a számítógép használatban – részletezi a programot.

Az egyszerűből nagyszerű - készülnek az alkotások papírból (Fotó: Dancsó József)
A nyári játszóház tavaly is népszerű volt (Fotó: Dancsó József)

A gyermekek számára a nyári szünet idején nehéz folyamatosan tartalmas, jó és főleg biztonságos elfoglaltságot találni. Eben is partner a városi könyvtár.
– Immár több mint húsz éve van a könyvtárban nyári játszóház. Idén kétszer két hetes turnusban kínálunk a gyerekeknek tartalmas elfoglaltságot. Július 3-án kezdődött az első, augusztus első két hetében pedig a második, melyek során különböző kézműves technikákkal ismertetjük meg a gyerekeket. Rendkívül népszerű ez a nyári programunk. Gyakran jönnek a csemetékkel szülők is és együtt játszva, alkotva, gyorsan telik a nap. Itt is a nálunk dolgozó diákok segítenek a könyvtárosoknak – avat be az igazgató helyettes.

A könyvtári nyári programokra folyamatosan lehet jelentkezni a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.