Foglalkoztatási paktum Békés megyében

A megye munkaerő-piaci problémáinak orvoslása érdekében indult projekt 2016. augusztus 1-jén „Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezéssel. Az előkészítési feladatok elvégzését követően 2017. július 28-án tartotta a Békés Megyei Önkormányzat, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. által alkotott konzorcium a projekt nyitórendezvényét.

A konzorciumvezető megyei önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntőjében elmondta, hogy a programnak köszönhetően a projekt által 2021. február 28-ig 1559 hátrányos helyzetű álláskereső részesül munkaerő-piaci programokban – írja közleményében a Békés Megyei Önkormányzat. A 2408 millió forint uniós támogatásból foglalkoztatást elősegítő szakmai képzések valósulnak meg, segítik az álláskeresők munkához jutását, a cégek, vállalkozások képzett munkaerőhöz jutását, a munkahelyteremtést.

Hágen Tímea, a foglalkoztatási paktumok szakértője képviselte a Nemzetgazdasági Minisztériumot (Fotó: Zentai Péter)

Hágen Tímea, a foglalkoztatási paktumok szakértője képviselte a Nemzetgazdasági Minisztériumot (Fotó: Zentai Péter)

A rendezvény keretében a konzorcium tagjai, a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Pántya Imre főosztályvezető, valamint a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kraller József tartott tájékoztatót. Nagy Sándor, a pályázat keretében létrehozott Békés Megyei Paktumiroda vezetője az irodáról és magáról a megyei paktumról osztott meg a résztvevőkkel hasznos információkat.

Hágen Tímea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese a foglalkoztatási politika aktuális kérdéseiről tartott előadást, ismertette a munkanélküliség és a foglalkoztatás alakulását, külön kiemelve a Békés megyei helyzetet – olvasható a közleményben.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás