- hirdetés -

Befejeződött a megyei első osztályú labdarúgó pontvadászat. A Rákóczi Vasas kiegyensúlyozott teljesítménnyel a harmadik helyen végzett. A Megyei Kupában a legjobb négy közé jutott a gárda és a Fair Play díj is Rákóczitelepre került. Csizmadia Imre sportköri elnök és Polyák László edző értékelte a csapat éves teljesítményét.

A Körösladány elleni 4:2-es győzelemmel június 3-án véget ért a bajnokság a Rákóczi Vasas számára. A csapat a 24 mérkőzésen 16 győzelmet szerzett három döntetlen és öt vereség mellett. A gárda 67 gólt lőtt és 36 gólt kapott. A házi gólkirály Tasi Róbert lett 18 találattal. A képzeletbeli dobogó második fokán Simon Róbert végzett 11, a harmadik Nyéki Boldizsár lett 10 góllal. A bajnokságot a Füzesgyarmat nyerte a Kondoros és a Rákóczi Vasas előtt.

A következő szezont is a megyei első osztályban tervezik (Fotó: Vági Kata)
A következő szezont is a megyei első osztályban tervezik (Fotó: Vági Kata)

Csizmadia Imre elnök elmondta, a csapat az elvárásoknak megfelelően szerepelt.

– A célkitűzést, amelyet az egyesület vezetése a bajnokság előtt a csapattal együtt megfogalmazott – a dobogó valamelyik fokának elérését – a körülményeket figyelembe véve maximálisan teljesítették a játékosok – vélekedett röviden az elnök.

A vezetőedző is pozitívan értékelte játékosai szezonban nyújtott teljesítményét.

– Teljes mértékben elégedettek lehetünk a tavasszal nyújtott teljesítményünkkel. Az utóbbi évek legszűkebb keretéből sikerült kihoznunk a maximumot. Köszönöm minden játékosnak a hozzáállását.

Úgy gondolom, hogy a szurkolóink és a városvezetés is elégedett lehet az eredménnyel. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, ezt a csapat érte el. Megőriztük tavaszi veretlenségünket hazai pályán, a Megyei Kupában a legjobb négy közé jutottunk és a bajnokság zárásakor a mi csapatunk lett a sportszerűségi verseny győztese – értékelte a szezont Polyák László edző.

A szakember hozzátette, a következő szezonban az NB III-ból kiesett megyei csapatokkal erősödik a bajnokság. Ahhoz, hogy a következő idényt is ilyen sikeresen zárhassák, erősítésre lesz szükség.

Az Orosházi Rákóczi Vasasnál továbbra is a megyei első osztályban tervezik a jövőt.

A „Hogyan tovább?” kérdésre Polyák László edző elmondta, a Rákóczi Vasas tett annyit az elmúlt évtizedekben, hogy továbbra is Rákóczitelepen, a megyei első osztályban működjön.

A frappáns választ Csizmadia Imre elnök adta meg: – A tavasz folyamán több piaci pletykát hallottunk, de meg  kell nyugtassak mindenkit, hogy a Rákóczi élt, él és élni fog! A jövő szezonban is a megyei első osztályban indul.

A játékosok jelenleg pihenőidejüket töltik, hamarosan azonban újfent edzésekkel és edzőmérkőzésekkel alapozhatnak a következő, 2017/2018-as kiírásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.