- hirdetés -

A képviselő-testület legutóbbi ülésén számolt be az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) a 2016-os tevékenységéről. A beszámolót a grémium elfogadta. A közelmúlt GYIÖK-ös történéseiről és a közeljövő terveiről érdeklődtünk.

– Sok rendezvényünk volt tavaly és még többön segítettünk a lebonyolításban – kezdi Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referens. – Hogy csak néhányat említsek: nagy sikere volt a „Ne ítélj elsőre” fotókiállításunknak, melyre az országos média is felfigyelt. Együttműködünk a Vadvirág Esély Klubbal, elindítottuk a rendhagyó városi szülői értekezletek sorozatot, melyeken a gyerekek számára fontos problémákról beszélgethettünk szakemberek bevonásával. Az első két alkalommal a biztonságos szórakozás, a harmadikon a biztonságos internetezés, a negyediken az iskolai szorongás volt a téma. Több focikupát bonyolítottunk le, míg egyik legsikeresebb rendezvényünk a „Táncmaraton” volt, melyen szombat reggeltől vasárnap hajnalig ropták a legkitartóbbak. Tizedszer – és úgy tűnik egyben utoljára – rendeztük meg a hagyományos Extrém sportnapot. 14. alkalommal zajlott decemberben a „Mikulásfutás”, melynek népszerűsége töretlen és 2016-ban is több százan futottak velünk – sorolja a programokat, rendezvényeket az ifjúsági referens.

Rendhagyó szülőik, születésnap, választások

A sikeres programokat természetesen folytatják. Idén már volt két rendhagyó szülői értekezlet. A szex és az óvoda-iskola választás volt a téma. A városi farsang helyett időegyeztetési problémák miatt, immár másodszor rendezték meg a Ki-Mit-Tud-ot. Népszerű volt a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolával közösen megtartott nagy hangszerválasztó és a Harry Potter nap is, valamint az idei Táncmaraton is. Még ebben az évben sok és nagy feladatok állnak a GYIÖK előtt.

– KEF (Kábítószer Ellenes Fórum) pályázatnak köszönhetően lesz egy három alkalomból álló művészetterápiás csoportfoglalkozás. Tervezzük még az Orosházi futónapot, melyen sok távon lehet indulni 1-től 20 km-ig, melynek célja a futóélet fellendítése városunkban. A két évre szóló GYIÖK mandátumok idén lejárnak, így választásokat tartunk. Október 21-én terveink szerint megünnepeljük az orosházi GYIÖK huszadik születésnapját. Beszélgetések, visszaemlékezések, vetélkedők, koncertek várhatók, de a pontos program még nem állt össze – avat be a tervekbe Magonyné Urbán Zsuzsanna.

Ami jól működött, azt persze nem hagyják el idén sem. Lesz az Ifjúsági Koncepció részeként pályaválasztást segítő program, melynek keretében különböző cégek képviselői látogatnak el az ezt igénylő iskolákba, és mutatják be tevékenységüket, illetve a náluk betölthető állásokat. DÖK-találkozóra hívják az iskolai diákönkormányzatok képviselőit és a 15. Mikulásfutás sem maradhat el.

Zajlik tehát az élet, de nem csak a különböző rendezvények lehetnek érdekesek, a Diáktanya minden nap nyitva áll a gyerekek és akár a komplett osztályok előtt is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.