- hirdetés -

Orosházi siker született a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében rendezett monori országos úszóbajnokságon. Csikós-Kókai László a 25 méteres mellúszásban szerzett aranyérmet.

Csikós-Kókai László, a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 7. osztályos tanulója harmadszor állt rajköre úszóversenyen.

Csikós-Kókai László (Fotó: Facebook)
Csikós-Kókai László (Fotó: Facebook)

Február közepén Hódmezővásárhelyen egy területi versenyen indult először, Sajátos Nevelési Igényű (SNI) gyerekeknek rendezett megmérettetésen, ahol szintén három versenyszámban  indult és két oklevéllel, egy aranyéremmel zárta a versenyt. Áprilisban Monoron nyert.

Június 3-án szintén Monoron rendezte a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség az országos versenyt, ahol a fiatal orosházi úszó három számban indult. A 25 m gyorsúszásban és 25 m hátúszásban egyaránt 4. helyen végzett, 25 m mellúszásban aranyérmet szerzett.

– Fantasztikus érzés az eredményhirdetésen meghallani a nevem és fellépni a dobogóra. Ezért megéri az edzés, kitartás, türelem. Heti egyszer járunk az iskolából edzésre, ahol Talmácsiné Ildikó néni csoportjában úszok, Ő a versenyre készülőket edzi. Verseny előtt heti kétszer van edzés. Az úszóedzések mellett erőnléti edzéssel is készülök. Számomra nem áldozat a vízben töltött idő, örömmel megyek az uszodába, hiszen nagyon jó érzés bizonyítani és sikert elérni – nyilatkozta a legutóbbi verseny után a fiatal sportoló.

Kókai Ibolya, Lacika édesanyjától megtudtuk, hogy kisfia számára óriási élmény a versenyzés és a sikeres szereplés, az, hogy társai gratulálnak egy-egy verseny után. Gyermeke eredménye példát mutat másoknak, hogy – mint SNI-s  gyermek hátránnyal indul az életben -, mégis óriási sikereket érhet el.

Csikós-Kókai László további  babérokra tör és elmondta, hogy a nyári szünetben a gyopárosi uszoda rendszeres látogatója lesz, hogy az iskolai szünetben is edzhessen és az őszi szezont jó formában kezdhesse.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.