- hirdetés -

A Vadvirág Esély Klub tagjai részt vettek a békési Derűs Kupán, ahonnan számos dobogós helyezéssel tértek haza.

A kilencedik alkalommal tartott megmérettetést a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ „Derűs Ház”(Fogyatékos Személyek Nappali Ellátása) szervezte. A sportrendezvényen 11 intézmény (Békés, Békéscsaba, Kétegyháza, Sarkad, Mezőberény, Gyula stb.) köztük a Vadvirág Esély Klub is – összesen 270 fő – képviseltette magát.

Több kategóriában: ligetfutás, kosárra dobás, helyből távolugrás, tömött labdadobás hátra, célbadobó verseny, sor-és váltóverseny, kötélhúzás lehetett nevezni.

A 100 méteres futásban a vadvirágos fiatalok mindent vittek (Fotó: Vadvirág Esély Klub)
A 100 méteres futásban a vadvirágos fiatalok mindent vittek (Fotó: Vadvirág Esély Klub)

A vadvirágosok lelkesen készültek a megmérettetésre és már hónapokkal ezelőtt elkezdték a felkészülést: az OMTK pályára jártak ki futni, távot ugrani, célba dobni. Több versenyszámba is neveztek, de olyanok is akadtak, akik mint nézők vettek részt az eseményen és szurkolásukkal bátorították, támogatták versenyző társaikat – olvasható Misák Darinka, a Vadvirág Esély Klub vezetőjének beszámolójában.

Nemes Andrea 3 érmet szerzett (Fotó: Vadvirág Esély Klub)
Nemes Andrea 3 érmet szerzett (Fotó: Vadvirág Esély Klub)

A szurkolásnak meg is lett az eredménye. A 100 méteres futás helyezettjei csak vadvirágos fiatalok lettek:

1. Sáfrány Szabolcs
2. Borsi Mihály
3. Molnár Péter

Az egyik klubtag, Nemes Andrea pedig 3 éremmel lett gazdagabb: második helyezést ért el kosárlabdadobásban, második lett futásban, illetve a harmadik helyen végzett távolugrásban.

A verseny közös ebéddel ért véget, valamint mindenki kapott ajándékba egy mézeskalácsszívet. A vadvirágos fiatalok és gondozóik boldogan, élménnyel gazdagon tértek haza – zárul a beszámoló.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.