- hirdetés -

A Kettőssánc téren megújul az útburkolat egy része. Mintegy 300 méter szakaszon teljes szélességben új aszfaltburkolatot kap az úttest.

Békés megyében a már előkészítés alatt álló európai uniós forrásból finanszírozott Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint a hazai forrásból biztosított útfelújítási programon túlmenően, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek idén lehetősége van saját, útkarbantartásra fordítható keretéből a folyamatos és ütemezett kátyúzásokon túlmenően, viszonylag nagyobb felületen összefüggő, az út teljes szélességében terített aszfaltozási beavatkozásokra is – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályától.

A Kettőssánc téren mintegy 300 méteren végzik el az aszfaltozást (Fotó: Rosta Tibor)
A Kettőssánc téren mintegy 300 méteren végzik el az aszfaltozást (Fotó: Rosta Tibor)

Ilyen munkát Orosházát érintően, a Kettőssánc téren végez a Közút mintegy 300 méteres útszakaszon. E beavatkozások első ütemben a megye minden térségét érintik, összességében mintegy 8 km hosszan. Az év folyamán, ugyanezen technológiával megyeszerte hasonló nagyságrendű, további munkálatok terveznek.

Mint megtudtuk, a TOP pályázat keretében több mint 44 milliárd forint összegű támogatást nyert a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az összeállított projektlistában országosan 400 km mellékút felújítása történik meg. Ezek teljes körű útfelújítást jelentenek (méretezett pályaszerkezet, úttartozékok cseréje, esetleges kiegészítő létesítmények felújítása stb.), az érintett útszakaszok, listája, – melyek között megtalálható a Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza összekötő út – itt található.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.