- hirdetés -

Új parkolási rendszert alakítottak ki az önkormányzat támogatásával az Orosházi Kórháznál, amit májusban teszteltek, júniustól már élesben működik. Dávid Zoltán polgármester június 2-án a helyszínen járt és megtekintette az új rendszert.

Mintegy 7 millió forint önkormányzati támogatásból újult meg a parkolási rendszer az Orosházi Kórházban. 600 négyzetméternyi területen aszfaltoztak a Bajnok utcai bejárattól az SBO-ig, valamint a hátsó bejáratnál rendszámfelismerő sorompót helyeztek el. Itt főként a dolgozók, mentő, egyéb rendvédelmi szervek gépjárműveik, valamint az egyéb eszközöket, felszereléseket szállító gépjárművek forgalma zajlik.

Sorompó és új parkolóhelyek

A vendégek és betegek továbbra is a Kórház utcai főbejáratot használhatják, ahol szintén elektromos sorompó működik november óta.

A hátsó bejáratnál rendszámfelismerő sorompó működik (Fotó: Rajki Judit)
A hátsó bejáratnál rendszámfelsimerő sorompó működik (Fotó: Rajki Judit)

Dávid Zoltán polgármester június 2-án a helyszínen járt, ahol dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója mutatta be az új parkolási rendszert a városvezetőnek. – Az önkormányzat mintegy 7 millió forinttal támogatta a kórház parkolási rendszerének kiépítését, melynek során többek között új parkolók kialakítása is megvalósult az intézmény udvarán.

A kórház és az önkormányzat között igen jó az együttműködés, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk segíteni mindabban, ami a betegellátást, az itt dolgozók munkáját teszi komfortosabbá, könnyebbé – emelte ki a polgármester.

Dr. Duray Gergő elmondta, a rendszert májusban tesztelték, mely jól vizsgázott. Júliustól már élesben működik. A cél az volt, hogy tehermentesítsék a főportát. Hozzátette, a hátsó bejárat megnyitásán túl a kórház udvarában található teniszpálya környékén is kialakítottak parkolókat, melyek túlnyomó része fenntartott. Fontos, hogy a vendégek, betegek, még ha szabadnak is látják ezeket a fenntartott parkolóhelyeket, ne foglalják el, mert bármikor szükségük lehet rá az egészségügyi dolgozóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.