- hirdetés -

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság pályázati támogatásával az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata, valamint az Egy Más jövőÉrt Alapítvány 5 alkalmas Szülőcsoportot indít. A részvétel ingyenes.

A témák

Hogyan kommunikáljunk hatékonyan gyermekünkkel?

A legtöbb hétköznapi nevelési probléma, mindennapi küzdelem visszavezethető arra, hogy nehezen értenek a szülők szót gyermekeikkel. Az interaktív előadás arra keresi a válaszokat, hogyan kommunikáljunk úgy a gyerekekkel, hogy senki se sérüljön.

A játszmák elkerülése a nevelésben

Már megint ugyanaz a lemez… Sokszor észre se vesszük, mégis mintha ugyanaz történne meg velünk. Az emberi játszmák láthatatlan kommunikációs csapdák, amelyek végén tele negatív érzésekkel, kimerülve érezzük magunkat. A beszélgetés során megismerik a résztvevők a leggyakoribb emberi játszmákat, és elkerülésének lehetőségeit.

Leválás és elengedés

A gyermekek fejlődésének nagy mérföldkövei a szülőkről való leválás: az óvodába kerülés, a középiskolai kollégium, a főiskola, majd az önálló élet megkezdése. Minden ilyen változás megterheli a család életét. Az előadás során választ keresünk arra, hogyan lehet a legzökkenőmentesebben elengedni a gyermekeket.

Veszélyek kamaszkorban: drogok, internet, önsértés

A mai világban számtalan veszély leselkedik a fiatalokra. Minden szülő igyekszik megóvni ezektől gyermekeit. A beszélgetés során ötleteket kapnak arra nézve, hogyan készítsék fel utódaikat a veszélyes helyzetekre.

A családot érintő nehéz kérdések: válás, súlyos betegség, halál stb.

Mit tegyünk, ha a családi életet hirtelen változás rázza meg, meghal valaki, vagy elválnak a szülők. Nehéz ilyen helyzetekben tudatosnak maradni. Az előadás azt próbálja feldolgozni, hogyan lehet az ilyen traumatikus helyzetekben a legjobban megóvni a gyermekeket.

A csoportot Pesics Zsuzsanna klinikai szakpszichológus vezeti, az első találkozó időpontja: június 14. 16:30 óra. A program alkalmanként 1,5 óra időtartamú és ingyenes.

Jelentkezés és felvilágosítás Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál (Orosháza, Hajnal u. 1.), tel.: (68) 412-317, e-mail: egyesitettoh@gmail.com. Határidő: 2017. június 12. A jelentkezőket jelentkezésük sorrendjében regisztrálják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.