- hirdetés -

Két szervezet, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Orosházi Csoportja összefogásával gyermeknapot tartottak szombaton, a Máltai játszótéren. Az apróságok, kicsik és nagyok számos programnak köszönhetően felejthetetlen élményekkel térhettek haza.

Már 9 órakor megtelt a játszótér, mindenfelé önfeledten játszó gyerekeket láthattunk, pedig a programok zöme még csak ezután következett. Nem kellett sok idő és hivatalosan is elkezdődött az egész napos programkavalkád. A gyerekeket és szüleiket Dávid Zoltán polgármester köszöntötte.

Szappanbuborékok és Garabonciások

– A legnagyobb elismeréssel említhetjük, mind az SOS alapítványt, mind pedig a Máltai Szeretetszolgálatot, mert mindkét szervezet szívén viseli a gyermekek sorsát. Azokét is, sőt azokét még inkább, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek családjukkal. Orosháza szerencsés, hogy van egy játszótere, melyet a szeretetszolgálat gondosan, a gyermekekre ügyelve, nekik tartalmas programokat kínálva működtet. És szerencsés a város azért is, mert két esztendeje, hogy az SOS gyerekek otthona lehet – emelte ki beszédében Dávid Zoltán. Hozzátette: – Soha ne feledjétek, a legnagyobb csoda, a legnagyobb öröm a létezésetek. Legyen élményekkel, nevetéssel, kalandokkal teli nem csak a mai napotok, és hamarosan kezdődő nyári szünet, hanem az egész gyermekkorotok.

A köszöntő gondolatok után a legkisebbeket várta a Kerekítő, melynek végén elszabadultak a szappanbuborékok is, mindenki nagy örömére. Izgatottság és meglepettség látszódott a gyermekek arcán, amikor gólyalábaikon megjelentek a Langaléta Garabonciások.

A programok sora a Kerekítővel kezdődött, mely nem csak a legkisebbeknek szólt Fotó: Kecskeméti Krisztina
A programok sora a Kerekítővel kezdődött, mely nem csak a legkisebbeknek szólt (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Farkas Attila, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa orosházi területigazgatójától megtudtuk, a két szervezet jó együttműködésnek régre nyúló hagyománya van, mely megalapozta e közös rendezvényt.

– Amikor Battonyáról Orosházára költözött az SOS egy nagyon kedves és befogadó közösséghez érkeztünk. Fontos volt, hogy a hagyományos gyerekfalu által nyújtott ellátáson túl, a családokkal is úgy tudjunk foglalkozni, hogy a gyermeknevelésen mellett, külön megerősítést is kapjanak arra nézve, hogy a családi funkciókat jól ellássák. Nagyon jó partnerre találtunk ebben a törekvésünkben a Máltai Szeretetszolgálat itteni játszóterével. A jó együttműködés egy olyan természetese párbeszédhez vezetett, melynek végeredménye e közösen szervezett gyermeknap. Egy nap, amikor együtt lehetünk, töltekezhetünk, és jól szolgálja az integráció célját is – emelte ki Farkas Attila. Megtudtuk, az SOS szervezésében mintegy száz gyermek vett részt családjaikkal együtt a gyereknapon.

Egészen kora estig várták a programok a gyerekeket, egy percig sem unatkozhatott senki sem, hisz mindenki talált magának kedvére való elfoglaltságot. Arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvár, bohóc, vattacukor, kézművesség, ügyességi vetélkedők, kürtöskalács – felsorolni is nehéz mi minden várta az ünnepelteket, a szemfülesek még Disney figurákkal is találkozhattak, a rendezvényt a Csiga Duó zenekar koncertje zárta. Igazi élménnyel teli nap volt ez a szombat mindenki számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.