- hirdetés -

Tanuszoda és sportaréna – Mindkettő régóta várt fejlesztés Orosházán, és mindkét beruházás érdekében évek óta komoly szakmai munka és egyeztetések zajlanak, helyi, térségi és országos szinten is. Csütörtök délután helyszínbejárást tartottak Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont melletti területen Dávid Zoltán polgármester és Simonka György országgyűlési képviselő tekintették át a terveket.

Komoly szakmai anyag készült el az orosházi tanuszoda megvalósítása érdekében a Városházán. A városvezetés kiemeli, továbbra is dolgoznak annak érdekében, hogy a lakossági igényeknek megfelelve modern, és minden igényt kielégítő tanuszoda épüljön Orosházán.
– A sor elején szerepel a tanuszoda, amit már több döntéshozóval egyeztetve, többféle forrásból szerettünk volna megvalósítani. Ezen dolgozunk a folytatásban is, bízom abban, hogy a városunknak járó forrásokat sikerül kijárni – emeli ki Dávid Zoltán polgármester.

Komplex, hiánypótló sportberuházásokat tervez a város (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Komplex, hiánypótló sportberuházásokat tervez a város (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A gyerekek és a fiatalok igényei szerepelnek az első helyen, amikor a fejlesztéseket tervezzük. Mind a szülők, mind a gyerekek jogos igénye, hogy az iskolai úszásoktatás és azon túlmenően akár a vízilabdások vagy a búvároktatás is minőségi körülmények között működjön. Sőt, az is fontos, hogy a több mint négyezer orosházi gyerek és fiatal, de ha a járást nézzük, akkor a mintegy nyolcezer gyermek kedve szerint választhasson magának sportot, ne pedig a rendelkezésre álló férőhelyek alapján, és annak, aki úszni szeretne, biztosítani kell a lehetőséget – teszi hozzá a helyiek igényeire alapozott fejlesztés fontosságát hangsúlyozva Simonka György országgyűlési képviselő.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár támogatását is kérték
Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár támogatását is kérték

Korábban elhangzott, a városvezetés elkötelezett a sport infrastruktúra fejlesztésében, amely más területekre is pozitívan hat, így például a helyi turizmusra, a munkahelyteremtésre, az oktatásra, és az egészségügyre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.