- hirdetés -

Az év végéhez közeledve megnéztük melyek voltak a legkeresettebb fotógalériáink. Kiderült, a bálok érdekeltek benneteket leginkább 2014-ben. 

Közel 200: ennyi fotógalériát osztottunk meg idén az OrosCafé olvasóival. Ez annyit tesz, több ezer képet láthattatok oldalunkon 2014-ben Orosháza életéről, kiemelt eseményeiről. Csokorba szedtük a legnépszerűbbeket, top 10-es listánk a következőképp alakult. A teljes galériákhoz kattintsatok a képekre!

10. Lakótelepi nap az összetartozás erősítésére

Igazi családi program - számos kikapcsolódást kínált a lakótelepi nap Fotók: Rajki Judit
Igazi családi program – számos kikapcsolódást kínált a lakótelepi nap Fotók: Rajki Judit

A Szőlő városrészben élőknek augusztus egyet jelent a lakótelepi nappal. A közösségépítés, az összetartozás erősítése volt a célja Burka Lászlónak, a körzet képviselőjének 15 évvel ezelőtt, amikor útjára indította az évek óta egyre sikeresebb rendezvényt. És hogy mi lehet a titka? Talán az, hogy valóban minden adott ezen a napon ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak a családok: rengeteg színes és sokszínű program, jó társaság, hangulat.

9. József bálon rózsát a hölgyeknek

A József bálon 260 vendég kapcsolódott ki, a hölgyeknek virág járt Fotók: Kecskeméti Krisztina
A József bálon 260 vendég kapcsolódott ki, a hölgyeknek virág járt. Fotók: Kecskeméti Krisztina

Az Eötvös sportcsarnok május 10-én nem szurkolókkal és sportolókkal telt meg, hanem asztalokkal, és bálozókkal: az Eötvös iskola már hagyománnyá vált rendezvényén ismét a jó hangulaté volt a főszerep. S minthogy idén március 8-ára időzítették a József bált, a hölgyeket is köszöntötték a szervezők: versel, dallal, egy-egy szál rózsával kedveskedtek a vendégsereg női tagjainak.

8. Minden eddiginél többen a Hagyományok, ízek versenyén

A Szilasi család is rutinosan gyúrta és töltötte a kolbászt a versenyen Fotók: Vági Kata
A Szilasi család is rutinosan gyúrta és töltötte a kolbászt a versenyen Fotók: Vági Kata

Hatalmas érdeklődés fogadta a nyolcadik alkalommal megrendezett Hagyományok, Ízek versenyét február 22-én. Mintegy 1600-an érdeklődtek az Orosházi Gazdakör szervezte megmérettetés iránt. Összesen 252 pálinkát neveztek, és 16 csapat gyúrt kolbászt a Táncsics csarnokban. A vendégek igazi disznótoros ételeket kóstolhattak, valamint csíramálét, házi süteményeket, jó bort, és számtalan pálinkát.

7. Két Renault ütközött, mindkét sofőr megsérült

Melega Krisztián fotója a balesetről (még több képért klikkelj)
Melega Krisztián fotója a balesetről (még több képért klikkelj)

Júliusban történt a baleset, a Huba és a Könd utcák forgalmas lámpás kereszteződésben. A Huba utcán egy Renault Laguna haladt egyenesen a középső sávban a felüljáró irányába, az SZTK felől érkezett a Renault Clio, mögötte egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó. Feltehetően a Clio sofőrje el akarta engedni a mentőautót, ezért behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött az egyenesen haladó Lagunával. A baleset további részleteiről itt írtunk írtunk.

6. Búcsút vettek az alma matertől a táncsicsosok

Virágdíszek alatt ballagtak a Táncsics diákjai (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Virágdíszek alatt ballagtak a Táncsics diákjai. Fotók: Kecskeméti Krisztina

A hagyományokhoz híven, csengőszót követően az iskola virágdíszben fürdő folyosóit, termeit járták körbe még egyszer, utoljára a ballagók júniusban.  Útjukat meghatott szülők, hozzátartozók, barátok kísérték figyelemmel. Az utolsó becsengetés idén 7 osztály 181 tanulójának szólt. Az iskolazászlóra új szalag került, dallal, verssel, könnyekkel búcsúztak a Táncsics gimnázium diákjai iskolájuktól.

5. Lovas bál – évet zártak és értékeltek

Fotók: Kecskeméti Krisztina
Mintegy 260-an ünnepelték az orosházi lovas sportot a Táncsics gimnázium csarnokában. Fotók: Kecskeméti Krisztina

A már hagyományos lovasbált november 8-án rendezte az Orosházi Lovas Egyesület. A Táncsics gimnázium csarnokában mintegy 260 meghívottat láttak vendégül. Az egyesület tagjai és támogatói értékelték a szezont, és az idény legkiemelkedőbb versenyzőit díjakkal jutalmazták.

4. Rotary bál a gyermekekért

Hagyományos, jótékonysági bálján a rászoruló, jól tanuló gyermekek táboroztatására gyűjtött a Rotary Club Orosháza. Fotók: Rajki Judit
Hagyományos, jótékonysági bálján a rászoruló, jól tanuló gyermekek táboroztatására gyűjtött a Rotary Club Orosháza. Fotók: Rajki Judit

Szintén február elején rendezte meg hagyományos bálját az Orosházi Rotary Klub, immár kilencedik alkalommal. A jótékonysági rendezvényből befolyt összeget rászoruló jó tanuló gyermekek nyári táboroztatására fordította a szervezet. Az est során öt új tagot is avattak.

3. Táncsicsosok, az avatott végzősök

Forgó Imi fotója a Táncsics idei szalagavatójáról
Forgó Imi fotója a Táncsics idei szalagavatójáról (a teljes galériáért kattints a képre!)

A gimnazista élet egyik legszebb pillanata, mikor szalag kerül a zakóra. Az ünnepi mozzanatot idén is megosztották szüleikkel, diáktársaikkal a végzősök. A Táncsics gimnáziumban hét osztály 184 tanulója kapta meg a szalagot február elején, erről itt írtunk. Az osztályok a hagyományokhoz híven műsorral is készültek.

2. Bál a sürgősségi ellátás korszerűsítéséért

Példaértékű az összefogás, és közös a cél: a kórház fejlesztése Fotó: Rajki Judit
Példaértékű az összefogás, és közös a cél: a kórház fejlesztése. Fotók: Rajki Judit

Harmadik alkalommal rendezett jótékonysági bált az orosházi kórház február 15-én a művelődési házban. A rendezvényen befolyt összeget, és a hozzá kapcsolódó felajánlásokat a kórház eszközökre, illetve egészségügyi szakembereinek továbbképzésére fordítja. Idén a sürgősségi betegellátást korszerűsítésére fordították az adományokat.

1. Batyus bál, sváb módra

Terített asztalok, koccintás és jó hangulat. Ez a batyus bál (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina)
Terített asztalok, koccintás és jó hangulat. Ez a batyus bál. Fotók: Kecskeméti Krisztina

Több mint egy évtizede rendezi meg az orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat a sváb batyus bált. A hagyományosan január harmadik hétvégéjén megrendezett esemény fotóit itt találjátok, egyébként közel 400-an kapcsolódtak ki a bálon.

Jövőre is megörökítjük a legfontosabb eseményeket, kattintsatok 2015-ben is az OrosCaféra!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.