- hirdetés -

Alig három hét múlva elkezdődik a nyári szünet. Egyre több gyermek tölti majd szabadidejét a játszótereken, amiket folyamatosan ellenőriznek és elvégzik a szükséges karbantartásokat.

Orosházán a játszóterek – melyből tizenegy van – karbantartása és felügyelete a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. feladata. – A játszótereket folyamatosan ellenőrizzük, melyek karbantartására az önkormányzattal fennálló közszolgáltatási szerződésben biztosított összeg 5 és félmillió forint. Ebből a forrásból oldjuk meg többek között a játszóterek burkolatának, és a cserjeágyások gyommentesítését, az ivó kutak rendeltetésszerű működéséhez szükséges karbantartást, kamerarendszer üzemeltetését, a hulladékgyűjtők rendszeres ürítését, a területek tisztántartását, hulladékmentesítését – emelte ki Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, a helyszíni bejárások során felmérik a játszótéri elemek állapotát, ha szükséges, lefestik azokat, a megrongálódott elemeket megjavítják, vagy ha ez nem lehetséges eltávolítják és újakkal pótolják. A homokot a homokozókban kicserélik. Újdonság, hogy a Gyopárosi tavak körül új libikókákat helyeztek ki.

A játszótereket ellenőrzik, ahol szükséges, elvégzik a karbantartást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A játszótereket ellenőrzik, ahol szükséges, elvégzik a karbantartást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Sajnos a vandalizmus a játszótereken még mindig létező probléma. Gyakori a szemetelés, a játszótéri elemek és a kerítés rongálása, ezek nagysága havonta ezer forinttól százezer forintig terjedhet – tájékoztatott Benkő Ferenc.

– Orosháza élen jár a játszóterek tekintetében, hisz 2010-ben mindössze három, uniós szabvány szerinti játszótér volt városunkban, mára a számuk kilencre emelkedett. Mindemellett a strand területén is található játszótér, a bátrabbakat várja a kalandpark, sőt tavaly fitneszparkot is avattunk. Minden adott a szabad levegőn való mozgáshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez – emelte ki Bojtor István alpolgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.