- hirdetés -

Mátrai Sándor, az egykori kiváló labdarúgó 15 éve, 2002. május 29-én hunyt el Budapesten. Ez alkalomból szervezett megemlékezést az FTC Baráti Köre a Groupama Aréna 27. számú Mátrai Sándorról elnevezett skyboxánál. Az eseményen népes orosházi küldöttség is jelen volt.

A megemlékezésen először Hélisz József, az FTC Baráti Körének főtitkára lépett a mikrofon elé és méltatta Mátrai Sándor pályafutását, eredményeit.

A baráti kör beszámolójában olvasható, Mátrai Sándor nagyszénási születésű, majd Orosházán, a Táncsics Mihály gimnáziumban tanuló és a helyi egyesületben atletizáló fiatalember póttagja volt a helsinki olimpián résztvevő 4×100 méteres váltócsapatnak. Az olimpia után került az akkor Bp. Kinizsire keresztelt FTC atlétika szakosztályába, majd 1953-tól a labdarúgó csapatába. A rendkívül sikeres pályafutását jellemző számok: 1953 és 1967 között 555 mérkőzésen szerepelt a Kinizsiben/Fradiban, ez alatt háromszor volt bajnok-, egyszer MNK-győztes csapat tagja, ő volt a VVK-győztes együttes csapatkapitánya. A magyar válogatottal három világbajnokságon vett részt, tagja volt az 1964-ben Eb-bronzérmet szerző nemzeti tizenegynek, 81-szer húzta magára a címeres mezt.

Mátrai Sándorra emlékeztek a ferencvárosi és orosházi sportbarátok (Fotó: FTC Baráti Kör)
Mátrai Sándorra emlékeztek a ferencvárosi és orosházi sportbarátok (Fotó: FTC Baráti Kör)

Az emlékező szavak után az FTC Baráti Kör képviseletében dr. Springer Miklós elnök és dr. Géczi István, az egykori játékostárs, az orosházi küldöttség nevében Hegedűs Béla és Mátrai Sándor özvegye, Mátrainé Micskó Ágnes, az FTC részéről Tobak Csaba, az FTC Múzeum vezetője helyezte el a megemlékezés virágait a skybox falánál.

Az orosházi sportbarátok nevében Hegedűs Béla mellett Raffai János, Bogdán Gyula, Szűcs Ferenc, Selmeczi László és Polyák János rótta le tiszteletét a helyszínen.

– Örülünk, hogy az orosházi Berta József Labdarúgó Alapítvány képviseletében részt vehettünk e nagyszerű sportember halálának 15. évfordulóján tartott megemlékezésen. Büszkén mondhatom, hogy augusztusban az orosházi Mátrai Stadion klubszobájában kiállítás nyílik Mátrai Sándor relikviáiból – adta hírül Raffai János, a Berta József Labdarúgó Alapítvány elnöke.

A megemlékezés a Fradi induló hangjaival ért véget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.