- hirdetés -

A 2018-as, a munkából élők költségvetése lesz. A jövő évi költségvetés minden magyar ember számára megteremti a lehetőségét annak, hogy ismét léphessen egyet előre a saját életében. A 2018-as büdzsé a munkából élőkről, a családokról, a biztonságról szól. Közösen tovább dolgozunk Dél-Békésért is, fejlesztjük a térséget, hogy otthont, munkát, kiszámítható jövőt tudjunk biztosítani az itt élőknek.

A polgári kormányzás óta Magyarország erősödik, és ez a költségvetés kiegyensúlyozott állapotán is látszik. Minden várakozást felülmúl a magyar gazdaság növekedése, csökkenek az adók, rekordon a foglalkoztatás, emelkednek a bérek. Magyarország erősödik, és szeretnénk, ha ezt a munkából élők, a családok és a nyugdíjasok is egyre inkább éreznék, itt, Dél-Békésben is.

Simonka György Országgyűlési képviselő (FIDESZ)
Simonka György Országgyűlési képviselő (FIDESZ)

Az Európában is egyedülálló családi adózás már közel egymillió családnak nyújt segítséget. Jövőre is marad a 15%-os szja, 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, míg az otthonteremtésre még több forrás, 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

A baloldallal ellentétben, amely az adóemelések politikáját választotta, folytatjuk a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentéseket. A munkát terhelő adók újabb mérséklése lehetővé teszi a bérek további növekedését, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér ismételt emelését.

Célunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen, Dél-Békés családbarát térség

Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, és ez Magyarország számára is többletfeladatokat jelent, határmenti térségként mi ezt különösen érezzük. A kormány a 2018-as költségvetésben is megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a határok védelmére.

Ma már Dél-Békésben is látjuk: a kitartó, közös munka, a közös erőfeszítések meghozzák az eredményeket.

A térségben rövidesen megkezdődnek az itt élők jogos igényeire alapozott Terület- és Településfejlesztési Operatív Program régóta várt fejlesztései is, és bizakodva folytatjuk a munkát a 2018-as kormányzati célkitűzésekkel összhangban. Kiszámíthatóság, biztonság, fejlődés – mindezt az teszi lehetővé, hogy Magyarország erősödik, Dél-Békés erősödik. Ezen dolgozunk a folytatásban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.