- hirdetés -

Az orosházi Lustyik Leventével az elmúlt nyáron kötött profi szerződést az MTK labdarúgó csapata. Mint arról beszámoltunk, a fiatalember komoly célokat tűzött maga elé. Az egyik valóra vált, címeres mezt öltött.

Lustyik Levente a magyar U18-as válogatott a tagjaként  a közelmúltban részt vett a kínai Panda Kupán, ahol a csapat két győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte a versenyt.

– Mit tudhatunk a tornáról?

– Négy  csapatos tornán vettünk részt Kínában. Bátran mondhatom, hogy életem legjobb tornáján vettem részt, és nem csupán a győzelem miatt. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Hihetetlen profi körülmények között, profi stábbal és profi játékostársakkal értük el ezt a sikert. Az első mérkőzésen 4-1-re vertük a házigazda kínai válogatottat. Ezen a mérkőzésen a második félidő közepén egy szabálytalan szerelés miatt kiállított a játékvezető.

– Jogos volt a „piros” lap és mit mondott a kapitány?

– A kiállításommal kapcsolatban az edzővel beszéltünk róla, több felvételt is megnéztünk, volt amelyiken megadható volt, de úgy érzem a bíró kompenzálni szeretett volna, hiszen ekkor a kínaiak már emberhátrányban játszottak. Egyáltalán nem haragudott a kiállítás miatt, tudtuk, hogy a Szlovákok elleni meccset kihagyom, de az Irán ellen kipihenten a legjobb formámat nyújtva játszhatok újból.

Lustyik Levente a címeres mezben (első sor, balról az első) Forrás: Facebook
Lustyik Levente a címeres mezben (első sor, balról az első) Forrás: Facebook

– A fiúk nélküled is 3-0-ra nyertek Szlovákia ellen, ezután jött az Irán elleni mérkőzés, amin egy döntetlen is elég volt a torna megnyeréséhez.

– A mindent eldöntő harmadik mérkőzésen szövetségi kapitányunk ismét bizalmat szavazott, amit sikerült meghálálnom. A 2-2-es döntetlennel végződő meccsen a 42. percben egy szöglet után gólt fejeltem. Ez a döntetlen elég volt a torna megnyeréséhez.

– Az MTK-ban a bajnokságban párhuzamosan szerepeltél az NB III-as és az U19 csapatban. Gólokat lőttél, gólpasszokat adtál a társaknak. Hogy érzed magad a kék-fehéreknél?

– Kettős érzéseim vannak. Jól érzem magam az MTK-ban, szeretnék minél hamarabb az első csapathoz kerülni. Minden edzésen és meccsen kiadom magamból a maximumot, remélem hamarosan ennek meglesz az eredménye. Ugyanakkor csalódott vagyok az MTK kiesése miatt, de bízom abban, hogy lehetőséget fogok kapni az első csapatnál, mert az NB II-es szereplés is segítené a fejlődésemet. A szerződésemből még két év van hátra.

– Mikor láthatunk újra Orosházán?

– Sajnos mivel az NB III-as meccsek vasárnap vannak, így nagyon ritkán tudok hazajutni, karácsony óta eddig kétszer sikerült.  Hamarosan itt a pihenő, de addig még fontos meccseim vannak mind a válogatottal, mind az MTK-val.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.