- hirdetés -

Mint arról már hírt adtunk, a litvániai Kaunasban zajló Fekvenyomó Ifi, Junior, Felnőtt és Masters Világbajnokságon az orosházi Lovas Mónika junior +84 kilogrammban világbajnoki címet szerzett. A magyar, illetve orosházi emelők sikernapja ezzel azonban nem ért véget.

Magyar idő szerint tegnap 18 órától Szabó Ágiért izgulhattunk. Az Orosházi Toldi SE kitűnősége ugyancsak +84 kilogrammban, de az „open”(itt nevezhet bármelyik korosztály versenyzője) kategóriában indult. Ági 190 kg-on kezdett, majd következő fogásra ugyancsak hibátlanul teljesítette a 195-öt is.

Szabó Ági (b) és Lovas Mónika is arannyal térhetett haza Litvániából (Fotó: Toldi SE)
Szabó Ági (b) és Lovas Mónika is arannyal térhetett haza Litvániából (Fotó: Toldi SE)

Rendkívül izgalmasra sikerült a verseny hajrája. A regnáló világbajnok, a négyszeres győztes, Sara Löw és Szabó Ágnes egyaránt 202.5 kilót kért a súlyra. A magyar versenyző könnyedén, svéd vetélytársa nehezebben, de teljesítette ezt a súlyt. Könnyebb testsúlyának köszönhetően a világbajnok: Szabó Ágnes, Magyarország! Szabó Ági 202.5 kg-os nyomása egyéni-, és új magyar csúcs.

Nemrégiben derült ki az is, hogy a Malagában elért Európa-bajnoki címével egyedüli magyar erőemelőként kijutott a július végi, wroclavi világjátékokra, amely minden bizonnyal tovább fokozza a világbajnoki örömöt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.