- hirdetés -

Fekécs Levente és Kasza Béláné, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének ünnepségén elismerésben részesült.

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete a Vöröskereszt világnapja alkalmából ünnepséget tartott május 22-én Békéscsabán, a Garzon Szállóban. A rendezvényen olyan önkéntesek kaptak elismerést, akik nagyban segítik a szervezet munkáját, köztük volt két orosházi is.

Fekécs Levente a Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés bronz fokozatában részesült. A Vöröskereszt orosházi szervezetének elnöke, megyei alelnök 15 évvel ezelőtt került kapcsolatba a helyi szervezettel, kezdetben véradóként (ma már 80-szoros véradó), majd az elnöki tisztséget betöltve vált egyre meghatározóbbá életében ez a munka, amit nem is nevezne munkának, inkább hobbijának tekint.

– Örömmel fogadtam az elismerést, de valójában meglepett, nem számítottam rá, hisz nem azért végzem ezt a munkát, hogy ezért bármiféle elismerést kapjak. Örömmel végzem és folytatom továbbra is ezt a tevékenységet – mondta Fekécs Levente az OrosCafénak.

Az önzetlen segítség motivál

Az ünnepségen elnöki elismerésben részesült Kasza Béláné, aki 2006 óta tagja a Vöröskereszt orosházi szervezetének.

– Mindig is szerettem az embereken segíteni, karitatív munkában részt venni, 11 éve vagyok Rákóczitelepen vöröskeresztes titkár. Véradások szervezésében, élelmiszer- és ruhaosztás lebonyolításában segítek, valamint beteg, idős embereket látogatok – mondta Kasza Béláné Nórika, hozzátéve:

– Nagyon meglepődtem egyben meghatott az elismerés. Számomra természetes, hogy teszem a dolgom, nem várok érte elismerést. Még nagyobb odaadással végzem majd a munkámat, amit nagyon szeretek, jó érzés segíteni másokon önzetlenül, ez motivál a mindennapokban – hangsúlyozta Kasza Béláné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.