- hirdetés -

Bár a bajnokságok véget értek, két napra ismét ifjú kézilabdások lepik el a várost, hiszen hatodik alkalommal rendezik meg az Orosháza Cup női utánpótlás-tornát.

Közel harminc egyesület 50 csapata, hét korosztályban (U7-től serdülőig) versenyzik majd a trófeákért május 27 és 28 között. A kétnapos esemény célja, hogy a sportágat népszerűsítésék és versenyzési lehetőséget biztosítsanak a hazai női kézilabda csapatok számára.

A rangos megmérettettés mindegyik korcsoportjában szoríthatunk majd az Orosházi Női Kézilabda Club utánpótlás gárdáinak, mellettük több élvonalbeli egyesület is emeli majd a verseny fényét. A mérkőzéseket három helyszínen rendezik, így az Eötvös-csarnok mellett a Táncsics gimnázium termeiben, illetve Kaszaperen is pattog majd a labda – tudtuk meg Nagy Ferenctől az egyesület utánpótlás igazgatójától.

A tornán tiszteletét teszi a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója Zsiga Gyula is, aki egy május 27-én előadást tart a résztvevő szakemberek számára. A nevelőedzők feladatai, élsportolóvá nevelés folyamatai mellett ismereteti a szövetség szakmai terveit, illetve az új utánpótlás nevelés koncepcióját is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.