- hirdetés -

Sikeres országos versenyt követően világbajnokságon képviselik városunkat az orosházi karatésok.

Az elmúlt hétvégén Pécelen öregbítették településünk hírnevét az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület versenyzői. Az országos megmérettetésen első helyezést ért el Lipták Galló Máté és Boros Ádám. A dobogó harmadik fokára állhatott Ciráki Márk, Rábai Gergő és Barta Dávid.

Világbajnokságra készülnek

Nagyszeben városa ad otthont május 27-28-án az 5. IFK Világbajnokságnak. A romániai világeseményre több mint negyven országból, több kontinensről érkeznek a versenyzők.

Jó eséllyel indulnak a világbajnokságon is (Fotó: egyesület)
Jó eséllyel indulnak a világbajnokságon is (Fotó: egyesület)

Magyarországról az IBK színeiben négy sportoló harcol a helyezésekért, közülük hárman Orosházáról: Kotuly Zoltán junior korcsoport +75 kg-ban, Rábai Gábor U21 +80 kg-ban, ifj. Zsiga Zsolt felnőtt +90 kg-ban, valamint Láng Zsolt füzesabonyi versenyző U21 -70 kg-ban.
– A fiúk jó eséllyel indulnak neki a megmérettetésnek. Reméljük, meghatározó lesz teljesítményük és szép eredményekkel térhetnek haza – nyilatkozta shihan Zsiga Zsolt, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület elnöke hozzátéve, a nevezők alapján megállapítható, az elmúlt húsz év legerősebb mezőnye lesz az idei.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.