- hirdetés -

A véradó állomások nevében ismeretlenek próbálnak adatokhoz hozzájutni, arra való hivatkozással, hogy az elmúlt 10 évre vonatkozó, a donorok adatait tartalmazó adatbázis elveszett.

Az Országos Vérellátó Szolgálathoz (OVSZ) május 21-én érkezett bejelentés, miszerint a véradó állomások nevében ismeretlenek próbáltak meg adatokhoz hozzájutni, arra való hivatkozással, hogy az elmúlt 10 évre vonatkozó, a donorok adatait tartalmazó adatbázis elveszett – tette közzé honlapján az OVSZ.

Ezúton szeretnénk felhívni a lakosság figyelemét, hogy ilyen adatvesztés nem történt az Országos Vérellátó Szolgálatnál, a donoradatok hiánytalanul rendelkezésre állnak, a telefonos megkeresésektől teljes mértékben elhatárolódunk.

Nyilvántartási kötelezettségünknek a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a biztonsági szempontokat maximálisan szem előtt tartva eleget teszünk. Az adatok védelmét, megőrzését többszörösen duplikált nyilvántartásokkal, napi rendszerességű mentésekkel biztosítjuk.

Kérjük, hogy akihez a fenti okokra való hivatkozással telefonos megkeresés érkezik az Országos Vérellátó Szolgálat nevében, semmiképpen ne adja meg személyes adatait és  az OVSZ tájékoztatása mellett tegyen rendőrségi feljelentést! – zárul közleményük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.