- hirdetés -

Tabon rendezték a VI. Felnőtt Raw Erőemelő Magyar Bajnokságot, ezen a hétvégén a férfiversenyzők megmérettetése zajlott. Az Orosházi Toldi SE öt sportolója jó eredményeket ért el.

Az első éves juniorkorú Paczuk Ádám a 74 kilósok népes mezőnyében a negyedik helyen végzett. Kilenc érvényes gyakorlatot bemutatva 500 kg-ot teljesített, és csak nehezebb testsúllyal maradt le a dobogóról. 122,5 kg-os fekvenyomása, 202,5 kg-os felhúzása és az összetett 500 kg is új egyéni csúcs. Szöllősi Gábor a 93 kg-os kategóriában ötödik helyen végzett 580 kg-os eredménnyel, míg 120 kg-ban Farkas Ádám ezüstérmet szerzett 712,5 kg-os teljesítményével.

Országos és egyéni csúcsok születtek

Az Orosházi Toldi SE szerkesztőségünkhöz eljuttatott összefoglalója szerint +120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István indultak. Alex is még csak juniorkorú, de jobbnak bizonyult, mint számos felnőtt versenyző. Végül a második helyen végzett 705 kg-os összetettel, ami számára új egyéni csúcsot jelent. 245 kg-ot guggolt, ez szintén egyéni csúcs, míg a 210 kg-os fekvenyomása új országos csúcs erőemelésen belül fekvenyomásban, és önállóan is a fekvenyomás rekord értékelésnél.

Bodnár István masters2 korú, de ő is maga mögé utasította a nála fiatalabbakat. 695 kg-os eredménye új masters2 országos csúcs, és ezzel a harmadik helyen végzett. 185 kg-os fekvenyomása szintén új masters2 országos csúcs.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.