- hirdetés -

Április derekán Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE búvárúszója Lengyelországban versenyzett a Világkupa harmadik fordulójában. Az exvilágbajnoknő egy bronzéremmel gazdagodott. A Világkupán át vezet az útja a Világjátékokra.

A lengyelországi Olsztynban rendezték a Világkupa sorozat harmadik fordulóját, ahol Károlyi Csilla, az Eötvös  DPSE versenyzője is rajtkőre állt. Csilla a 200 m felszíni úszásban bronzérmet szerzett, mellette egy 4. és egy 7. helyet ért el.

Károlyi Csilla bronzérmet szerzett Lengyelországban. (Fotó: Facebook)
Károlyi Csilla bronzérmet szerzett Lengyelországban (Fotó: Facebook)

– Fő számomban, a 200 m felszíni úszásban sikerült a dobogóra állnom, javítva időeredményemen. A rövidebb távokon még javulnom kell, de erre még van időm. Legközelebb a felnőtt Magyar Bajnokságon fogok versenyezni május 27-én és 28-án Egerben – nyilatkozta az orosházi búvárúszó.

Az év legrangosabb eseménye következik

Csilla elmondta még, hogy az idei év legfontosabb eseményére készül, ami nem más, mint a júliusi wroclawi Világjátékok.

– A Világjátékok a nem olimpiai sportágak legnagyobb eseménye. Itt 3 számban fogok indulni, 200 m és 100 m felszíni úszásban illetve a 4×100 m-es női felszíni váltó tagjaként. Szeretnék minél jobb eredményt elérni – mondta bizakodva a sportoló.

Csilla bizakodása érthető, hiszen az előző  versenyeken  egy egyéni és egy váltó számban indulva egyéni 6. helyezést, váltóban 4. helyezést ért el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.