Akciókkal indítjuk a tavaszt! ÚjHÁZ ​vakolatok elképesztő áron! www.ilovszkytuzep.hu

Calendula Terv: eredményes összefogás, tízmilliárdos források (videó)

Egy évvel ezelőtt alakult, május 18-án pedig évet értékelt a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség. Az összefogás által, közel 200 szakember bevonásával a fejlődés útjára állítják a hátrányos helyzetű térséget, mintegy 18 milliárd forintnyi forrás már biztosan Dél-Békésé. Simonka György, a szövetség elnöke azt mondja, bőven van még tennivaló, nem vehetik le a szemüket a célról. Következő terv a Calendula Kártya elindítása, melyet akár már karácsonykor kezünkbe vehetünk – írja közleményében a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség.

Egy évvel ezelőtt alakult meg több mint harminc alapító taggal a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség azzal a céllal, hogy megerősítsék a vidék megtartó erejét és önfenntartó képességét. A kiemelt célok közt szerepel Dél-Békés hosszú távú, komplex fejlesztésében való aktív közreműködés, jövőkép megteremtése, a résztvevő szervezetek munkájának, feladatai megvalósításának koordinálása, támogatása, közreműködés pályázatok megvalósításában. Egészségmegőrzés, egészségfejlesztés, és az önkéntesség népszerűsítése, a szemléletformálás.

Május 18-án az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpontban közgyűlés keretében értékelték az elmúlt év tapasztalatait és az elvégzett munkát – írja közleményében a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség.

– Sokat hallottunk már arról, hogy mit kellene tenni, de csak nagyon kevesen tettek a fejlődés érdekében. Kevesen hoztak létre olyan tevékenységet, amely egyedülálló Magyarországon. Nem topoghatunk tovább egy helyben, előre kell mennünk, új, innovatív ötletek, tervek megvalósítására kell törekednünk, hiszen minden ágazatunk ezer sebből vérzik. Elkezdtük kezelni a problémákat, de nincs megoldás egyből, folyamatos a gyógyítás, ezért is választottuk a Calendula nevet – hangsúlyozta Simonka György, a szövetség elnöke hozzátéve, egyenként mindenki problémáját nem tudják orvosolni, ezért tették le voksukat a komplexitás mellett.

Közgyűlés keretében értékelték az elmúlt év tapasztalatait és az elvégzett munkát

Közgyűlés keretében értékelték az elmúlt év tapasztalatait és az elvégzett munkát

– Több mint nyolcvan Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos pályázatot sikerült elnyernünk, sőt, a mintegy 11 milliárd forintos lehatárolt keret által, mely szintén egyedülálló, sikerül azt elérjük, hogy kerékpárutak épüljenek, hogy a lehető legtöbb önkormányzati intézmény megújuljon, és járható utakat kapjanak a dél-békésiek. Sőt, még nincs vége. Dolgoztunk és érveltünk, és most azt mondták, hogy igen, a Szövetségnek sikerült, és úgy tűnik, a kormánytól és az uniótól támogatást kapunk ebben. Bőven van még mit tennünk, nem vehetjük le a szemünket a célról – részletezte Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Még idén Calendula Kártya

Mint elhangzott, a térség előrelépéshez magas szintű tudás szükséges, ezért is örülnek, hogy olyan szakemberek csatlakoztak az egy év során a kezdeményezéshez, akik segítenek Dél-Békés sebeit beforrasztani, még ha nem is a térséghez, megyéhez tartoznak.

– Az elmúlt egy évben a munkacsoportok igen nagy energiát fektettek abba, hogy tanulmányokat készítsenek, saját szabadidejüket is feláldozva a közös célért. A kidolgozott anyagokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatai kérelmeihez alkalmaztuk, a magas szintű szakmai munka sikeres pályázatokat eredményezett, több mint 7 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik hamarosan Dél-Békésbe, melynek eredményeként egyebek mellett óvodák, orvosi rendelők, utak korszerűsödhetnek. Célunk nem más, mint összefogni Dél-Békésért, a fiatalokért, egy olyan térségért, amely kiváló jövőt alapoz meg az ifjúság számára. A munka nem áll meg, melyhez folyamatosan együttműködőket várunk, cél a Calendula Terv nevet viselő komplex program által megállítani az elvándorlást, és biztos jövőképet teremteni a fiataloknak – emelte ki értékelőjében Dr. Malatyinszki Szilárd, a szövetség operatív igazgatója.

Az évértékelő mellett a jövő is szerepet kapott a csütörtöki gyűlésen, még idén útjára kívánják indítani a Calendula Terv keretében a Calendula Kártyát, mely számos kedvezményhez, előnyhöz juttatja majd az itt élőket, sőt, az idelátogatókat is, ha igénylik.

– Ez talán egy lépés lehet a sebek begyógyítására, de elindulunk az úton. A Calendula Kártya erősíti a dél-békési identitástudatot, elősegíti a turisztika felvirágoztatását. A kártya önmaga egy üzenetet hordoz majd. A tulajdonosok előnyhöz, míg az eladók, vendéglátók több profithoz jutnak. Heti, havi, féléves akciókat tervezünk, míg a kártya indítását december elsejére tűztük ki – tájékoztatott Krisztik Csaba, a Calendula Kártyát tervező és létrehozó cég ügyvezetője.

Simonka György azt mondja, szeretnék, ha a kártya a mindennapok részévé válna a térségben, viszont ehhez magas szintű marketingre lesz szükség, cél valamennyi fodrászt, benzinkutat, pékséget, gazdaboltot stb. bevonni a rendszerbe. Az elnyert támogatások és a lehatárolás által hónapokon belül elkezdődik a fejlesztési munka Dél-Békésben, azonban a szövetség tagjai a folytatásban is mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb forrást megkapja a térség, amely így kiléphet hátrányos helyzetéből. Mint mondták, a Calendula Terv pár éven belül ezernyi pozitív változást hozhat a helyiek életében, azonban ehhez az egész körzet összefogására van szükség, és a közös erőbe vetett hit által akár 50 évre is meghatározhatják a térség jövőjét – zárul a közlemény.

Stábunk a közgyűlés előtt Simonka Györgyöt, a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség elnökét a napirendekről, az eddig végzett munkáról és a tervekről kérdezte.


Hogyan tudsz hozzászólni? Itt a segédlet
 • Tuskó Hopkins

  Simonka Voldemort: “Sokat hallottunk már arról, hogy mit kellene tenni, de csak nagyon kevesen tettek a fejlődés érdekében. Kevesen hoztak létre olyan tevékenységet, amely egyedülálló Magyarországon. Nem topoghatunk tovább egy helyben, előre kell mennünk, új, innovatív ötletek, tervek megvalósítására kell törekednünk, hiszen minden ágazatunk ezer sebből vérzik. Elkezdtük kezelni a problémákat, de nincs megoldás egyből, folyamatos a gyógyítás, ezért is választottuk a Calendula nevet – hangsúlyozta Simonka György, a szövetség elnöke hozzátéve, egyenként mindenki problémáját nem tudják orvosolni, ezért tették le voksukat a komplexitás mellett.”

  Aczél György elismerően nyilatkozna az OC és Simonka agitációs propagandájáról.

  Azt magyarázza már el valaki legyen oly szíves, hogy miért uszÍt az OC és a Fidesz-Maffia az EU ellen, amikor ömlik a pénz Brüsszelből, csak többek között a Voldemortok ellopják.

  Egészen elképesztő, hogy orvosok, tanárok állnak a lopás mögé mert részesülnek a lentiekhez hasonló pénzekből, amit valódi fejlesztés helyett egyszerűen ellopnak.

  https://uploads.disquscdn.com/images/d155215ceae1ecbad665f888dc36addc56884089aeb4388370a83766ebbe2e5c.jpg

  Többek között vajon ki az a 10 fő “személyiségfejlesztő”, akik összesen 432 millió forintot tesznek el “tanácsadás fiatal munkavállalók részére” címszóval?

  Gondolom özönleni fognak haza külföldről a fiatalok a Calendula kártya lehetőségeit meghallva. ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ

  Szánalmasak vagytok egytől egyig. Senkiben nem szólal meg a lelkiismeret, hogy létezik tisztességes megélhetés is? A hazudozást és az uszítást azt otthonról hoztátok, vagy menet közben sajátítottátok el?

 • Tuskó Hopkins

  Simonka Voldemort: “és a közös erőbe vetett hit által akár 50 évre is meghatározhatják a térség jövőjét”

  Gyurka nagy fenomén, 50 éves előrelátás nem mindenkinek adatik meg azért. Elképzelem ahogy a 2 bites Fidesz-esek az “összetartáson” határozottan bólogatnak mint a pincsi kutya, amikor Gyurka elmondja az 50 éves (!!!!) vízióját. ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ

  “A – Calendula Kártya – tulajdonosok előnyhöz, míg az eladók, vendéglátók több profithoz jutnak.”

  Az nem világos számomra, ha kedvezményt kapok majd a kifliből a Calendula Kártyára, akkor mitől lesz több profitja a péknek? Érti ezt valaki Gyurkán kívül?

 • azember

  Sajnos csak második az országos dobogón, mert a Paks II. projekt friss kinevezettje 60 évre prognosztizált! Ismét lemaradtunk!

 • Tuskó Hopkins

  Habony, Vajna stb. már 600 milliós támogatást kaptat Paks II népszerűsítésére, szóval minden a legnagyobb rendben. Kósa szeretne téli olimpiát is, ha a nyáriból nem lophattak. Gyurka meg ezzel a Calendula Kártyával váltja meg a világot.

  Betegek ezek mind, az orosházi Fidesz-esekkel egyetemben.

 • Tuskó Hopkins

  Kár, hogy az a 370 ezer ember aki jobb életre vágyik és ezért a többi közel 500 ezer magyarhoz csatlakozva külföldre megy mintsem itthon nyomorogjon nem hallott még Simonka Gyurka és a többi helyi Fidesz-Maffiózó évszázados ötletéről, a Calendula Kártyárólm amivel 50 évig eszükbe sem jutna elhagyni az országot. ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ

  https://mno.hu/belfold/par-even-belul-370-ezer-ember-hagyhatja-el-magyarorszagot-2399757

 • russy

  Nagyon nagyon szépen hangzik ez az egész, nagyon jó dolog, de a milliárdok náluk maradnak, a fejlődés ott van ahol 20 éve egy helyben áll, ezt szerintem a rendszer váltás óta a legnagyobb hivatalos lopás dél békésben, a “jó cél” érdekében

 • russy

  Ez csak félmegoldás, úgy lesz több profit, hogy mindenféle támogatást adnak, tudom mert engem is megkerestek, például van egy szegény pék, aki még nem ment ki külföldre és a munkaügyi központban regisztrálva van (persze kevés ilyen van, nagy része el tud helyezkedni,vagy külföldön van), azt mondják vedd fel 1 évig nem kell járulékot fizetni utána (több 100 ezer ft), utána talán fél évig még foglalkoztatni kell, utána ki lehet rúgni és mehet minden elölről.
  Namármost ezzel több probléma van, egyrészt nincs olyan pék akit innen fel tudnál venni és az jó a munkájában van tapasztalata és rá lehetne bízni valamit is, mert azok nem ülnek a munkaügyi központba (tisztelet a kivételnek), de ha lenne is még mindig alig keresne 100-110-120 ezet ft-nál többet, de a legvalószínűbb a minimálbér amivel nincs kisegítve, és akkor jön az, hogy felveszik minimálbérre, és van 1-2 olyan ember aki még itt van és ért a szakmájához betanítja és talán másfél év múlva ha jó lesz a szakmájában nem rúgják ki és keres 10-20 ezerrel többet, ő lesz a dél békési középosztály, persze sajnos 10-ből 9 megy vissza a munkaügyre mert még alapvető betanított munkát sem lehet rábízni, meg hát ennyi pénzért ne is várja senki, hogy csináljon valamit, inkább a közmunka majdnem annyi pénz.

  Ezen kívül még sok egyéb támogatás van, de ez a leginkább alkalmazott, és legtöbben így jutnak munkához manapság itt dél békésben a közmunkán kívül, de ez egyáltalán nem megoldás hosszú távon és nem segít semmilyen tanácsadás, megbeszélés mit kell csinálni, ha itt van olyan ember aki jó valamiben ért a szakmájához jó benne, egyértelműen innen el kell mennie, én nem tudom, de szerintem senki főleg Simonka nem, ezt hogy lehetne visszafordítani, neki meg a nagy cégeknek csak rabszolgák kellenek olcsó pénzért, ezen nem lehet változtatni, ha azt mondjuk nekik többet fizessetek tovább állnak és ennyi sem lesz ez egy ördögi kör.

 • kisparaszt

  Valóban nem dôlhetsz hátra, Gyuri. Az ügyészség a nyomodban van …

 • Tuskó Hopkins

  Saját érdekeltségi köre rendelt meg több száz milliós munkákat saját érdekeltségi körétől. Bűncselekmény. A NAV végrehajtás előtt átjátszotta a házát az unokahúgának. Bűncselekmény. Állami támogatásból csődbe vitte az egyik céget. Bűncselekmény.

  Az ügyészség csak úgy tesz, mintha nyomozna. Polt az egyik legkorruptabb a rendszerben. Nincsenek illúzióim. Bűnszervezet az egész Fidesz-Maffia.

 • azember

  – Molekuláris szinten ugyan, de rokon a nyilatkozat a Szovjetúnió XXII. Pártkongresszusáról anno a SZABAD NÉP-ben leközölt tudósítás tartalmával, szóhasználatával és stílusjegyeivel is.
  – Kérdések:
  = Hol és honnan az a sok megvalósult “magasszintű” munka és tanulmány, amit szabadidejük beáldozásával készítettek eddig sokan(munkacsortok?), energiájuk felhasználásával és remélhetőleg valamilyen megfogható tartalommal?
  = Honnan és micsoda a 20-30%-os kártya kedvezmény fedezetéül tervezett, hozzáadott értéket eredményező termelési tevékenység?
  = Egyáltalán: Hét éve ez a kormány van hatalmon(nem véletlenül minősítem eddigi regnálásukat annak), hogy lehet még ma is a Dél-békési térség is ezer problémával terhelt? Ez már kis kerekítéssel majdnem egy újabb “elmúlt 8 év”!
  = A felsorolt fizikai infrastruktúra fejlesztések nem igényelnek korszakalkotó gondolatokat, de rendkívüli alkotó tevékenységet se, hiszen azok az alap ellátást javító beruházások. Maga a “kártyás” Calendula mögötti fejlesztés/feladat pedig – a nyilatkozó szerint – már sorolt, megvalósult mintákat követ. A létesítményeket pedig csak meg kell tervezni, majd megépíteni. Tanulmányok a fejlesztésekhez, illetve azok fenntarthatóságához lehetnek szükségesek, amik rendes esetekben – mint a tervezés – pénzbe is kerülnek. Ezen viszont már túlhaladt a projekt, ezért illett volna ezt a lakosság felé az eddigiektől eltérően – könnyen érthető konkrétumokkal – már a kezdetektől és folyamatosan egyeztetve kommunikálni! Mert ugye “összefogással”, de kikkel elsősorban, ha nem velük?
  =

 • Tuskó Hopkins

  Norvégiában 2025 után már csak elektromos és hidrogén üzemű autókat lehet majd forgalmazni. A világ egy soha nem látott robotizációs technikai “forradalmon” megy keresztül. A jelenlegi fejlődési tempóval ember nincs a Földön aki képes megmondani mi lesz 50 év múlva az emberiséggel. A legjobb módszer lenne ezekre a változásokra felkészülni egy hatékony és magas színvonalú oktatással lehet.

  Erre ez a szerencsétlen ideállít a világmegváltó ötletével a Calendula Kártyával, ami szerinte felveszi majd a versenyt a Szilícium-völgy vonzerejével és vízionálja az 50 éves terveit. ĐĐĐĐĐĐĐ. És van aki erre bólogat (Dávid, Antal, Lövei, Bojtor, Fejesné, Németh, Horváth, Sára, Tóthné, Elekes, Kovács – a komplett Fidesz -Maffia képviselőcsoport).

  Ahogy Hofi mondaná: “Elmegyógy és Intézet”.

 • azember

  Gondolom bólogattak és jegyzeteltek. “Az újszülöttnek minden vicc új!”


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás