- hirdetés -

Igazán kegyeibe fogadta az időjárás a Libamájfesztivál szervezőit és a csütörtök esti nyitóprogramra kilátogató közönséget.

A hétköznap esti időpont ellenére sokan voltak kint az Alföld Gyöngye Hotel parkjába, ahol a szervezők alaposan kitettek magukért és tényleg mindenki megtalálhatja a neki kedves kikapcsolódást, és természetesen a kulináris élvezeteket, az egyszerű kenyérlángostól a mesterszakács készítette libamájas finomságokig. A remek étkek mellé persze jóféle ital is dukál. Ebből is találhat mindenki kedvére valót, akár a jó pálinkát, akár a kézműves söröket, akár a minőségi borokat kedveli.

A libamáj népszerűsítése a fesztivál célja - mondta Fejes Róbertné alpolgármester a megnyitón (Fotó: Rajki Judit)
A libamáj népszerűsítése a fesztivál célja – mondta Fejes Róbertné alpolgármester a megnyitón (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A megnyitón Fejes Róbertné, Orosháza alpolgármestere köszöntötte a fesztiválozókat, és kívánt mindenkinek kellemes kikapcsolódást. Elmondta, nem titkolt cél Magyarország egyik jelképének, hungarikumunknak, a libamájnak a népszerűsítése, hisz városunk a libamáj egyik hazai fellegvára.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében az orosházi fesztivál jelentőségét emelte ki, majd dr. Szabó Balázs, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője nyitotta meg az orosházi Libamájfesztivált.

Ezt követően a Deák Bill Blues Band tagjai csaptak a húrokba. Súlyos decibelek szabadultak el a fesztiválsátorban, és elkezdődött. A blues után csütörtök este a Neoton Família sztárjai is Orosháza vendégei voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.