- hirdetés -

Májustól Orosházán is elindult a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, mely díjmentesen vehető igénybe a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás részeként. A gyűjtőedények átvételével kapcsolatban több kérdés is felvetődött, melyekkel Benkő Ferencet kerestük meg.

Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a szükséges szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas sárga, 240 literes edényt, illetve a kertes házas övezetben használható 300 literes házi komposztáló edényt június 17-ig vehetik át az ingatlantulajdonosok az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit (OHU) Kft. telephelyén.

Orosházán kötelező, hulladékszállítási közszolgáltatási szerződés 13814 ingatlannal áll fenn, ebből a kertes házi övezetben 7000 azon díjfizetők száma, akik jogosultak az ingyenes szelektív gyűjtőedények használatára. Az edények hétfőtől vehetők igénybe az OHU Kft. Fürdő utcai telephelyén. Folyamatosan érkeznek az ingatlantulajdonosok, az első nap 130 szelektív és 60 komposztáló edényt, második nap 100 szelektív és 40 komposztáló gyűjtőedényt vittek el.

– Önkormányzati rendelet alapján az ingatlantulajdonosoknak kötelező jelleggel kell igénybe venni a hulladékszállítási közszolgáltatást, valamint a közszolgáltató által biztosított házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. A rendeletben viszont nincs szó külön szankcióról abban az esetben, ha valaki nem veszi át a sárga gyűjtőedényeket. Ennek ellenére bízom abban, hogy minél több jogosult veszi át a telephelyünkön a gyűjtőedényeket, hisz a szelektív hulladékgyűjtés mindannyiunk érdeke – emelte ki Benkő Ferenc. Hozzátette, sokan érkezetek meghatalmazással (erre is van lehetőség), illetve volt olyan lakó is, aki egyszerre négy gyűjtőedényt vitt idős emberek, rokonok megbízásából.

– Ettől függetlenül vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy az időseknek, mozgásukban korlátozottaknak, illetve azoknak, akik nem rendelkeznek szállítóeszközzel, valamilyen formában eljuttassuk a szelektív hulladékgyűjtő edényt. Ezzel kapcsolatban egyeztettem Bojtor István alpolgármesterrel, melynek alapján az elkövetkezendő időszakban felmérjük és rögzítjük az ilyen irányú igényeket – tájékoztatott az ügyvezető.

A szelektív hulladékgyűjtő és komposztáló edények átvehetők június 17-ig a Fürdő utca 5. szám alatt (amely a Nádasdi utca felől közelíthető meg): hétfőtől-péntekig 10-18 óráig, szombaton 8-12 óráig. Az átvételhez szükséges: személyi igazolvány és lakcímkártya, átvételi elismervény, meghatalmazás, ha a számlafizetőnek nincs lehetősége az edény átvételére. A meghatalmazás csak 2 tanú aláírásával érvényes! Az átvételi elismervény és meghatalmazás formanyomtatványa letölthető az OHU Kft. honlapjáról vagy elérhető az ügyfélszolgálati irodában (Fürdő utca 5.).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.