- hirdetés -

A spanyolországi Malaga adott otthont az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságnak. A magyar válogatottat a Musztafa Imre vezette Orosházi Toldi SE három versenyzője képviselte újabb kiváló eredményekkel.

+84 kg-ban Lovas Mónika a junioroknál bizonyult a legjobbnak. 210 kg-ot guggolt, 152,5 kg-ot fekvenyomott, ezzel a fogásnemenkénti értékelésben mindkettőben ezüstérmes lett, 195 kg-os felhúzása az aranyérmet jelentette számára. Így 557,5 kg-mal megnyerte a Junior Európa-bajnokságot. Az összetett eredményét az egyéni csúcsához képest 30 kilogrammal javította meg. A fekvenyomáson kívül mindegyik eredménye új egyéni csúcs.

Szabó Ágnes Európa-bajnoki címet érő gyakorlata (Fotó: Toldi SE)
Szabó Ágnes Európa-bajnoki címet érő gyakorlata (Forrás: Orosházi Toldi SE)

Véró Alex a junior +120 kg-os súlycsoportban, első nemzetközi versenyén remekül szerepelt. Mindegyik fogásnemben egyéni legjobbját érte el, ennek eredménye, hogy az összetettjét 47,5 kilogrammal megjavítva 857,5 kg-ot sikerült teljesítenie, ezzel a negyedik helyen végzett. 312,5 kg-os guggolása új junior országos csúcs, 272,5 kg-os fekvenyomása ebben a számban az Európa-bajnoki címet jelentette számára, 272,5 kg-os felhúzással pedig a dobogó harmadik fokára állhatott – tudtuk meg a Toldi SE összefoglalójából.

Szabó Ágnes +84 kg-os kategóriában lett Európa-bajnok: Ági 255 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs (ebben a fogásnemben is első hely), 195 kg-ot fekvenyomott (második a fogásnemenkénti értékelésben) és 205 kg-ot felhúzott (szintén második), ami ugyancsak országos csúcs. Így 655 kg-ot teljesítve aranyérmet szerzett a spanyolországi Eb-n, ezzel szintén megjavítva az országos összetett csúcsot 22,5 kilogrammal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.