- hirdetés -

A 2016-17-es bajnokság utolsó mérkőzésén a Balmazújváros volt a mieink ellenfele, szombaton az Eötvös csarnokban. Mindkét csapat számára korábban eldőltek már a fontos kérdések ( a Balmazújváros kiesett, az OFKSE az eredménytől függetlenül 7.), így csak egy jó, bajnokságzáró meccsre számíthattunk.

Orosházi FKSE-Linamar—Balmazújvárosi KK 30—28 (15—15)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bacs, Bóna.

Orosháza: Szabó L. — Komporály 2, Ferenczi 3, KNEZEVIC 8 (1), MARKOSKI 6, Milas 2 (1), Németh L. 1. Cs.: Herjeczki, Miklós (kapusok), SRSEN 2, Z. RADOJEVIC 3, Antal, Németh G., Pásztor M. 1, Tárkányi 2.
Vezetőedző: Buday Dániel.

Balmazújváros: Paul — M. Dioris 4, Sztojanovic 3, Balázs 3, Rasic, BALI 4, KEKEZOVIC 7 (5). Cs.: István 1, Martinez, Jordán, Vahnovic 2, Vranac 1, Temesvári, Hanták 3.
Vezetőedző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc+Hanták a 60. percben kizárva. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.

A mérkőzést megelőzően Vajer Tamás klubelnök kis ajándékkal kedveskedett búcsúzó játékosainknak. Komporály Attila, Tárkányi Bence, Miklós Gergő és Oláh Tamás ezen a találkozón vette fel utoljára a zöld-sárga mezt.

Jobban kezdtek a vendégek és két Balázs góllal pillanatok alatt 0-2 állt az eredményjelzőn. Védekezésünk még nem volt az igazi, támadásbeli hibáinkat pedig a villámgyors Kekezovic és Dioris révén azonnal büntették. Átlövésből is jók voltak az újvárosiak, a mieink erejéből csak a különbség tartására futotta. A 21. percben értük utol ellenfelünket, de pár perc után ismét kétgólos lemaradást regisztrálhattunk, bár ebben nagy szerepe volt a zsinórban kapott két emberhátrányunknak is. A félidő végére jobban hajráztunk és döntetlennel mehettünk szünetre.

Többen utoljára öltötték magukra a kékben játszó Balmazújváros ellen a zöld-sárga mezt (Fotó: Rajki Judit)
Többen utoljára öltötték magukra a kékben játszó Balmazújváros ellen a zöld-sárga mezt (Fotó: Rajki Judit)

A második félidőt is két kihagyott helyzettel kezdtük. Talán a szerencse hiányzott, talán a befejezéseknél nem volt 100%-os a koncentráció, de rengeteg kapufát lőttünk. Volt, hogy egy támadáson belül kettőt is. Nem is sikerült meglépni a hazai csapatnak. A Balmazújváros nagyon akarta ezt a győzelmet, a mieink pedig olyan szezon végi formában játszottak. Egyszer nagyszerű megoldásokkal ragadtatták tapsra a közönséget Buday Dani legényei ( Tárkányi, Pásztor), máskor elemi hibákat vétettek.

A rossz lövések után kaptuk sorra a gólokat. Viszont már nem kellett sokat várni a válaszra sem. Tíz perccel a vége előtt hárommal vezetett a Balmaz. Ekkor következett egy 3-0-ás hazai roham, az utolsó öt percre pedig még jobban megrázta magát az orosházi csapat és gyakorlatilag 8 percnyi jó játékkal meg is nyerte a szezonzárót.

Buday Dániel: – Örülök, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni távozó játékosainktól és lelkes közönségünktől.

Tréki Tamás: — Nagyon akartunk nyerni, de sok hibával, idény végi formában játszottunk 24—21-nél pár technikai hiba miatt pillanatok alatt fordított az Orosháza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.