- hirdetés -

Az esős időjárás miatt az Árpád-kert helyett a művelődési ház adott otthont szombaton a rendhagyó anyák napjának, mely idén a népzene jegyében zajlott.

A Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. idén második alkalommal rendezte meg rendhagyó anyák napját május 13-án, melynek középpontjában az anyaság és a családok közös kikapcsolódása állt, és a népzene jegyében zajlott. Ám az esős időjárás miatt az Árpád-kert helyett a művelődési ház adott otthont a programoknak.
– Rendezvényünk nemcsak az időpont, hanem a tartalma miatt is rendhagyó. Az idei anyák napját a Harangos Néptáncegyüttessel közösen szerveztük. Az ő kezdeményezésükre hívtuk el a Magyarpalatkai Bandát, akik néptánckörökben nagyon ismertek, így a népzene köré fonódik az egész program – tájékoztatott Takácsné Manczúr Gabriella kulturális szervező.

A néptánc volt a fókuszban (Fotó: Rajki Judit)
A néptánc volt a fókuszban (Fotó: Rajki Judit)

A rendezvény az óvodások és iskolások fellépésével kezdődött, majd A szomorú királykisasszony történetét mesélte el a Görömbő Kompánia. A szoros testvérvárosi kapcsolatot is jól bizonyítja, hogy a szenttamási Bard néptáncegyüttes is fellépett, őket követte a Berbécs zenekar, majd a Magyarpalatkai Banda zárta a programot koncerttel és táncházzal.

Sokaknak az esős időjárás sem szegte kedvét, az érdeklődők folyamatosan érkeztek. Minden korosztály számára kínáltak kikapcsolódást, hisz a műsorok mellett a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza jóvoltából volt népi játszóház, ahol sorra készülhettek a népviseletbe öltözött fakanálbábuk.

Előcsarnokból játszótér

A koncertterem előtt egy rögtönzött „hajszalonban” szebbnél szebb hajfonatokat varázsoltak az ügyes kezű alkalmi fodrászok nemcsak a hosszabb, hanem a nem túl rövid hajakból is. A művelődési ház színháztermi előcsarnok játszótérré alakult, ahová népi fa játszótér költözött.

A kézműves bemutatók során látható volt csipkeverés, kosárfonás, mely utóbbit akadályozottsággal élők mutatták be. Különleges ruhákat is láthattunk Hudák Mariann Mesterremek-díjas viseletkészítő jóvoltából, valamint népdalokat tanulhattunk a Bokréta Népdalkörrel, az Orosházi Fotóklub jóvoltából pedig egy különleges fényképpel is gazdagodhattunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.